"Skenderbeu" - www.tanmarket.com/php

http://www.tanmarket.com/php - Film historik mbi heroin kombetar Gjergj Kastriot "Skenderbeu" (1953). Misioni i tij ishte "Lufta e Shenjte" qe po bente Europa kunder Perandorise Otomane. I titulluar nga Vatikani si "Kalores i Krishterimit", Skenderbeu u vu ne sherbim dhe ne mbrotje te Europes se Krishtere, megjithse kjo e fundit ishte tashme ne prag te kolapsit ndaj fuqise se Perandorise me te fuqishme te Kohes, duke e kthyer Shqiperine ne nje Barrikade dhe Fushe Beteje ndaj Shtrirjes Otomane. Gjergj Kastrioti bashkon princerit shqiptar duke u martuar me Doniken dhe duke organizuar Lidhjen e Lezhes, por perballet edhe me tradhetine e Hamzait, nipit te tij. Filmi ka skena masive te betejave historike dhe rrethimit te Krujes. Filmi i pare artistik i bashkepunimit shqiptaro-sovjetik. Skenari: M. Papava, Regjisor: Sergej Jutkovic, Operator E. Andrikanis, Kompozitor: J. Sviridov, Cesk Zadeja. Interpretojne: A. Horava, Besa Imami, Avdije Alibali, S. Sokollovski, V. Anxhaparixe, G. Cernovolenko, Naim Frasheri, B. Tjetnin, N. Bubnov

skenderbeu turqit gjergj kastrioti tanush topia hamza kastrioti ballaban pasha mehmet pasha tanmarket tanportal filma shqiptar programe shqip

  • Asnjë vlerësim. Bëhu i pari që e jep atë!

Komentet

  • insanity workout
    Operator E. Andrikanis, Kompozitor: J. Sviridov, Cesk Zadeja. Interpretojne: A. Horava,