Lojë inteligjence 3

Kuiz me pyetje inteligjence

 • 1/ Genti ka në çantë 6 lapsa me ngjyra të ndryshme. Ai merr vetëm dy lapsa, por pa parë ngjyrat. Sa kombinime të ndryshme të ngjyrave mund të ketë në dy lapsat e marrë nga Genti:

  Genti ka në çantë 6 lapsa me ngjyra të ndryshme. Ai merr vetëm dy lapsa, por pa parë ngjyrat. Sa kombinime të ndryshme të ngjyrave mund të ketë në dy lapsat e marrë nga Genti:
 • 2/ Institucioni A ka pasur një buxhet 9 herë më të madh se institucioni B. Nëse buxheti vjetor i të dyja shkollave së bashku është 1,000,000 $, sa është mesatarisht buxheti mujor i institucionit B?

  Institucioni A ka pasur një buxhet 9 herë më të madh se institucioni B. Nëse buxheti vjetor i të dyja shkollave së bashku është 1,000,000 $, sa është mesatarisht buxheti mujor i institucionit B?
 • 3/ Ina ka 2000 aksione me një vlerë tregu prej 4.8 $ secili. Vitin e fundit ai përfitoi një divident prej 240 Euro. Sa është % vjetore e fitimit për aksion?

  Ina ka 2000 aksione me një vlerë tregu prej 4.8 $ secili. Vitin e fundit ai përfitoi një divident prej 240 Euro. Sa është % vjetore e fitimit për aksion?
 • 4/ Agroni mblodhi të dhëna për të hartuar buxhetin e familjes. Ai kishte shënuar shpenzimet e tyre për ushqim për 4 javë rresht. Ata kishin shpenzuar 9.735 $, 8.807 $, 9.198 $ dhe 9.620 $. Sa është mesatarja e shpenzimeve të tyre për ushqim për 4 javë?

  Agroni mblodhi të dhëna për të hartuar buxhetin e familjes. Ai kishte shënuar shpenzimet e tyre për ushqim për 4 javë rresht. Ata kishin shpenzuar 9.735 $, 8.807 $, 9.198 $ dhe 9.620 $. Sa është mesatarja e shpenzimeve të tyre për ushqim për 4 javë?
 • 5/ Tavani i një godine në formë drejtkëndëshi ka përmasat 12 x 18 m dhe është veshur me panela katrore 1x1m. Secili panel peshon çerek kilogrami. Sa është pesha totale e paneleve të përdorur për veshjen e godinës?

  Tavani i një godine në formë drejtkëndëshi ka përmasat 12 x 18 m dhe është veshur me panela katrore 1x1m. Secili panel peshon çerek kilogrami. Sa është pesha totale e paneleve të përdorur për veshjen e godinës?
 • 6/ Erisa ka një kartë debie, me overdraft me një interes ditor 0.5% për shumat në overdraft. Sa është shuma e interesit (në total) që do të paguajë Erisa për një shumë prej 250 euro në overdraft për një total prej 30 ditësh?

  Erisa ka një kartë debie, me overdraft me një interes ditor 0.5% për shumat në overdraft. Sa është shuma e interesit (në total) që do të paguajë Erisa për një shumë prej 250 euro në overdraft për një total prej 30 ditësh?
 • 7/ Agimi mbështolli tabelën e tij me letër me ngjyrë. Tabela ishte 74 cm e gjerë dhe 44 cm e gjatë. Sa cm letër me ngjyrë iu nevojit atij për të mbështjellë tabelën?

  Agimi mbështolli tabelën e tij me letër me ngjyrë. Tabela ishte 74 cm e gjerë dhe 44 cm e gjatë. Sa cm letër me ngjyrë iu nevojit atij për të mbështjellë tabelën?
 • 8/ Një motoçikletë përshkoi 180 km për 5 orë. Cila ishte shpejtësia mesatare e lëvizjes?

  Një motoçikletë përshkoi 180 km për 5 orë. Cila ishte shpejtësia mesatare e lëvizjes?
 • 9/ Koha e reagimit për 5 telefonata për ndihmë që mori një punonjës i shërbimit të ambulancës ishin 38 minuta, 2 minuta, 32 minuta, 8 minuta dhe 25 minuta. Cila ishte koha mesatare e reagimit?

  Koha e reagimit për 5 telefonata për ndihmë që mori një punonjës i shërbimit të ambulancës ishin 38 minuta, 2 minuta, 32 minuta, 8 minuta dhe 25 minuta. Cila ishte koha mesatare e reagimit?
 • 10/ Taulanti procesoi 300 kërkesa për liçence gjatë muajit Mars. Gjatë muajit Maj ai procesoi 10% më pak. Sa kërkesa për licencë procesoi ai gjatë muajit maj?

  Taulanti procesoi 300 kërkesa për liçence gjatë muajit Mars. Gjatë muajit Maj ai procesoi 10% më pak. Sa kërkesa për licencë procesoi ai gjatë muajit maj?
 • 3 vota. Mesatarja e 5.00 të 5.

Komentet

 • hani aisha
  • 1. hani aisha Më 10/04/2020
  80% - 100%
 • Rafet Maxhuni
  • 2. Rafet Maxhuni Më 20/06/2019
  3/ Ina ka 2000 aksione me një vlerë tregu prej 4.8 $ secili. Vitin e fundit ai përfitoi një divident prej 240 Euro. Sa është % vjetore e fitimit për aksion?
  0.25%
  2%
  2.5%
  40%
  Pergjigja e Sakt eshte 40% e jo 2.5% qysh e ke qit ti
 • Agim Rrmoku
  • 3. Agim Rrmoku Më 08/02/2019
  Pershendetje quhem Agim Rrmoku jam nga podujeva dua te ju pershendes dhe me pelqejn shume keto teste psikologjike