Lojë inteligjence 1

test i shkurtër për të provuar inteligjencen tuaj...(marrë nga forumishqiptar.com)

 • 1/ Shifrat 08232569 janë të njëjtat shifra me 96523208 por të lexuara mbrapsht?

  Shifrat 08232569 janë të njëjtat shifra me 96523208 por të lexuara mbrapsht?
 • 2/ Nëse një degë peme mund të mbajë 3 persona 50 kg. Bledi peshon 50 kg, dhe Olsi peshon sa gjysma e peshës së Bledit ndërsa Dardani peshon sa dyfishi i Olsit. A mund të rrinë të tre në të njëjtën degë peme?

  Nëse një degë peme mund të mbajë 3 persona 50 kg. Bledi peshon 50 kg, dhe Olsi peshon sa gjysma e peshës së Bledit ndërsa Dardani peshon sa dyfishi i Olsit. A mund të rrinë të tre në të njëjtën degë peme?
 • 3/ Gjenden 9 shkronja midis K dh R në alfabet?

  Gjenden 9 shkronja midis K dh R në alfabet?
 • 4/ Numri 25 është ai që vjen sipas renditjes së numrave të mëposhtëm: 5, 7, 10, 14, 19?

  Numri 25 është ai që vjen sipas renditjes së numrave të mëposhtëm: 5, 7, 10, 14, 19?
 • 5/ Numri që del nga prodhimi i 8 x 3 x 3 x 2 është sa gjysma e numrit që del nga prodhimi 18 x 16?

  Numri që del nga prodhimi i 8 x 3 x 3 x 2 është sa gjysma e numrit që del nga prodhimi 18 x 16?
 • 6/ Nëse ju i mblidhni secilin nga numrat e mëposhtëm dy e nga dy, në secilin rast do tju dalë numër dyshifror: 9, 11, 3, 7, 17?

  Nëse ju i mblidhni secilin nga numrat e mëposhtëm dy e nga dy, në secilin rast do tju dalë numër dyshifror: 9, 11, 3, 7, 17?
 • 7/ Edi është më i gjatë se Miri, dhe vëllai i vogël i Mirit është më i gjatë se Miri, atëherë Edi është më i gjatë se Miri dhe vëllai i tij?

  Edi është më i gjatë se Miri, dhe vëllai i vogël i Mirit është më i gjatë se Miri, atëherë Edi është më i gjatë se Miri dhe vëllai i tij?
 • 8/ Pesë kuaj, dy njerëz, tre qen dhe shtatë pula kanë në total 52 këmbë?

  Pesë kuaj, dy njerëz, tre qen dhe shtatë pula kanë në total 52 këmbë?
 • 9/ Shuma e gjithë numrave midis 8 dhe 18 është një numër 3-shifror ?

  Shuma e gjithë numrave midis 8 dhe 18 është një numër 3-shifror ?
 • 10/ Në një grup me pesë persona, kur ata i japin dorën njëri-tjetrit, bëhen rreth 10 shtrëngime duarsh?

  Në një grup me pesë persona, kur ata i japin dorën njëri-tjetrit, bëhen rreth 10 shtrëngime duarsh?
 • 11/ Kur je para pasqyrës, dora e djathtë gjithmonë ju duket sikur është e majta juaj?

  Kur je para pasqyrës, dora e djathtë gjithmonë ju duket sikur është e majta juaj?
 • 12/ Numri 8336749476338 është i njëjti numër dhe kur lexohet nga fundi?

  Numri 8336749476338 është i njëjti numër dhe kur lexohet nga fundi?
 • 13/ Mamaja e mamasë së mamasë sime është stërgjyshja ime?

  Mamaja e mamasë së mamasë sime është stërgjyshja ime?
 • 14/ Nëse dita e dytë e muajit është e enjte, atëherë dita e 12 e muajit do të jetë e martë?

  Nëse dita e dytë e muajit është e enjte, atëherë dita e 12 e muajit do të jetë e martë?
 • 15/ Duke përdorur 6 shkopinj ju mund të krijoni katër trekëndësha barabrinjësh?

  Duke përdorur 6 shkopinj ju mund të krijoni katër trekëndësha barabrinjësh?
 • 16/ Për të krijuar një fjali duhen të paktën dhjetë shkronja?

  Për të krijuar një fjali duhen të paktën dhjetë shkronja?
 • 17/ Shkronja e pestë e alfabetit është shkronja D?

  Shkronja e pestë e alfabetit është shkronja D?
 • 33 vota. Mesatarja e 4.64 të 5.

Komentet

 • Sldi
  • 1. Sldi Më 03/05/2020
  Aldi
 • Bujar
  • 2. Bujar Më 14/04/2020
  Bujar
 • Afrim Krasniqi
  • 3. Afrim Krasniqi Më 22/12/2019
  E pershtatshme! Respekt
 • Anila
  • 4. Anila Më 10/03/2019
  Pytjet ishin shum të pershtaqme
 • andi
  • 5. andi Më 02/11/2013
  mire si fillestar