Kuiz:Disa personalitete te shquara te historise shqiptare

Kuiz, logjikisht shumë i thjesht, me renditje kronologjike, synon më shumë që lexuesi ti përvetësoj informacionet, nga Historia e Popullit Shqiptar © Përgatitur nga Mehdi Daci,Webmaster i Studenti i së Drejtës - All Rights Reserved ! "Historia e botës është vetëm biografia e njerëzve të mëdhenj"-Rasel
 • 1/ Deri me sot, njihet si Mbreti i parë Ilir:

  Deri me sot, njihet si Mbreti i parë Ilir:
 • 2/ Ushtarët e tij e thërrisnin

  Ushtarët e tij e thërrisnin
 • 3/ Sundoi në shek. III dhe deri më sot është mbreti i I dardan që njohim:

  Sundoi në shek. III dhe deri më sot është mbreti i I dardan që njohim:
 • 4/ Perandori romak Dioklecian ishte me origjinë :

  Perandori romak Dioklecian ishte me origjinë :
 • 5/ Dhimitri(1208-1216) udhëhoqi :

  Dhimitri(1208-1216) udhëhoqi :
 • 6/ Gjergj Kastrioti Skënderbeu lindi më :

  Gjergj Kastrioti Skënderbeu lindi më :
 • 7/ Pal Kuka,Pal Maneshi,Vladan Gjurica,Hamza Kostrioti,Zaharia Gropa...ishin gjeneralë dhe bashkëluftëtar të afërt të Skënderbeut,me origjinë nga:

  Pal Kuka,Pal Maneshi,Vladan Gjurica,Hamza Kostrioti,Zaharia Gropa...ishin gjeneralë dhe bashkëluftëtar të afërt të Skënderbeut,me origjinë nga:
 • 8/ James Wolfe:

  James Wolfe:
 • 9/ Në një kuvend të mbledhur në Podgoricë(më 1786) u krijua lidhja e quajtur

  Në një kuvend të mbledhur në Podgoricë(më 1786) u krijua lidhja e quajtur
 • 10/ Ali Pashë Tepelena lindi më 1744 në fshatin Beçisht të Tepelenës?

  Ali Pashë Tepelena lindi më 1744 në fshatin Beçisht të Tepelenës?
 • 11/ Libri i I në gjuhën shqipe i NJOHUR DERI MË SOT, shkruar më 1555

  Libri i I në gjuhën shqipe i NJOHUR DERI MË SOT, shkruar më 1555
 • 12/ Tafil Buzi,Dervish Cara,Cen Leka,Hamza Kazazi,Dasho Shkreli,Zenel Gjoleka dhe Rrapo Hekali ishin :

  Tafil Buzi,Dervish Cara,Cen Leka,Hamza Kazazi,Dasho Shkreli,Zenel Gjoleka dhe Rrapo Hekali ishin :
 • 13/ Ishte një nga Rilindasit e parë[ideologu i I],lindur në Vithkuq tê Korçës(1767),mërgimtar në Rumani,ku punoi si avokat/botoi më 1844 Evetarin-Abetaren e I shqip :

  Ishte një nga Rilindasit e parë[ideologu i I],lindur në Vithkuq tê Korçës(1767),mërgimtar në Rumani,ku punoi si avokat/botoi më 1844 Evetarin-Abetaren e I shqip :
 • 14/ Komiteti Qendror për Mbrojtjen e të Drejtave të Kombësisë Shqiptare,i formuar në Stamboll(1877) pati kryetar:

  Komiteti Qendror për Mbrojtjen e të Drejtave të Kombësisë Shqiptare,i formuar në Stamboll(1877) pati kryetar:
 • 15/ Kryetar i Lidhjes(Kuvendit) Shqiptare të Prizrenit ishte :

  Kryetar i Lidhjes(Kuvendit) Shqiptare të Prizrenit ishte :
 • 16/ Qeveria e përkohshme(1881) e Lidhjes Shqiptare të Prizrenit u kryesua nga :

  Qeveria e përkohshme(1881) e Lidhjes Shqiptare të Prizrenit u kryesua nga :
 • 17/ Lindi më 1839 në Fang të Bujanit :

  Lindi më 1839 në Fang të Bujanit :
 • 18/ Më 7 mars 1887, hapet në Korçë Mësonjëtorja kombëtare shqipe, që njihet deri tani si shkolla I shqipe nga :

  Më 7 mars 1887, hapet në Korçë Mësonjëtorja kombëtare shqipe, që njihet deri tani si shkolla I shqipe nga :
 • 19/ Lidhja e Pejës - Besa-Besë(23 janar 1899) u kryesua nga patrioti i shquar Haxhi Zeka?

  Lidhja e Pejës - Besa-Besë(23 janar 1899) u kryesua nga patrioti i shquar Haxhi Zeka?
 • 20/ Trimi dhe atdhetari i shquar Çerçiz Topulli lindi më 1880 në :

  Trimi dhe atdhetari i shquar Çerçiz Topulli lindi më 1880 në :
 • 21/ Drejtor i parë i Shkollës Normale Shqipe(Elbasan 1909), e para shkollë e mesme shqipe, ishte :

  Drejtor i parë i Shkollës Normale Shqipe(Elbasan 1909), e para shkollë e mesme shqipe, ishte :
 • 22/ Udhëheqësi i forcave shqiptare në betejën e Grykës së Kaçanikut ishte :

  Udhëheqësi i forcave shqiptare në betejën e Grykës së Kaçanikut ishte :
 • 23/ Lindi më 1873 në Vuçiternë, mbaroi studimet e larta në shkencat politike-juridike ...deputet i Dibrës në parlamentin shqiptar(1921) :

  Lindi më 1873 në Vuçiternë, mbaroi studimet e larta në shkencat politike-juridike ...deputet i Dibrës në parlamentin shqiptar(1921) :
 • 25 vota. Mesatarja e 3.76 të 5.

Komentet

 • Mirjan
  Un' kam një ëndërr : SHQIPËRIA ETNIKE