Disa data nga Historia Botërore

Një Kuiz Mesatar nga HISTORIA BOTËRORE që teston njohuritë tuaja mbi njohjen e disa datave të rëndësishme nga Historia Botërore...

© Përgatitur nga Mehdi Daci, Webmaster- STUDENTI I SË DREJTËS

 • 1/ Fundi i Perandorisë Romake të Perëndimit ?

  Fundi i Perandorisë Romake të Perëndimit ?
 • 2/ Fundi i Perandorisë Romake të Lindjes ?

  Fundi i Perandorisë Romake të Lindjes ?
 • 3/ Njihet si viti i krijimit të Shtetit të parë Islam,në Medine të Arabisë ?

  Njihet si viti i krijimit të Shtetit të parë Islam,në Medine të Arabisë ?
 • 4/ Lufta e Parë Botërore u zhvillua, midis ?

  Lufta e Parë Botërore u zhvillua, midis ?
 • 5/ Shembja e Murit Famëkeq të Berlinit, ka ndodhur ?

  Shembja e Murit Famëkeq të Berlinit, ka ndodhur ?
 • 6/ Në ç'vit ka ndodhur Revolucioni Amerikan ?

  Në ç'vit ka ndodhur Revolucioni Amerikan ?
 • 7/ Magna Carta apo Karta e Madhe e Lirive, në Angli ?

  Magna Carta apo Karta e Madhe e Lirive, në Angli ?
 • 8/ Kur e zbuloi Amerikën Kristofor Kolombo ?

  Kur e zbuloi Amerikën Kristofor Kolombo ?
 • 9/ Kur u internua Napoleon Bonaparti ne ishullin e Shen Helenës, ku edhe ka vdekur ?

  Kur u internua Napoleon Bonaparti ne ishullin e Shen Helenës, ku edhe ka vdekur ?
 • 10/ Në ç'vit ka ardhur në pushtet nazisti Hitler ?

  Në ç'vit ka ardhur në pushtet nazisti Hitler ?
 • 11/ Revolucioni Francez ka filluar në vitin ?

  Revolucioni Francez ka filluar në vitin ?
 • 12/ Kur e humb Napoleon Bonaparti betejën e Waterloo -s ?

  Kur e humb Napoleon Bonaparti betejën e Waterloo -s ?
 • 13/ Kur kapitulloi Gjermania Naziste, ku dhe mori fund Lufta e Dytë Botërore ?

  Kur kapitulloi Gjermania Naziste, ku dhe mori fund Lufta e Dytë Botërore ?
 • 14/ Shtetet e Bashkuara të Amerikës u Shpallën të Pavarura më ?

  Shtetet e Bashkuara të Amerikës u Shpallën të Pavarura më ?
 • 15/ Revolucioni Rus ka ndodhur ?

  Revolucioni Rus ka ndodhur ?
 • 4 vota. Mesatarja e 3.50 të 5.