Bashkimi europian

Ky kuiz flet për vendet e Bashkimit europian dhe historinë e tij...
Organizata mbikombëtare europiane

 • 1/ Kur është nënshkruar traktati i Lisbonës ?

  Kur është nënshkruar traktati i Lisbonës ?
 • 2/ Kur është nënshkruar traktati i Mastrihtit ?

  Kur është nënshkruar traktati i Mastrihtit ?
 • 3/ Sa vende kishte BE në fillimet e veta ?

  Sa vende kishte BE në fillimet e veta ?
 • 4/ Sa vende ka aktualisht BE ?

  Sa vende ka aktualisht BE ?
 • 5/ Cili ishte emërtimi i parë i Bashkimit Evropian?

  Cili ishte emërtimi i parë i Bashkimit Evropian?
 • 6/ Çfarë do të thotë CECA ?

  Çfarë do të thotë CECA ?
 • 7/ Në atë vit u krijua CECA ?

  Në atë vit u krijua CECA ?
 • 8/ Kur është nënshkruar traktati i Romës ?

  Kur është nënshkruar traktati i Romës ?
 • 9/ Kur është themeluar CEE ?

  Kur është themeluar CEE ?
 • 10/ Çdo të thotë CEE ?

  Çdo të thotë CEE ?
 • 11/ Kur ka hyrë Franca në BE ?

  Kur ka hyrë Franca në BE ?
 • 12/ Kur është quajtur bashkimi europian BE ?

  Kur është quajtur bashkimi europian BE ?
 • 13/ Sa vende kanë hyrë në Bashkimin Evropian në vitin 2004?

  Sa vende kanë hyrë në Bashkimin Evropian në vitin 2004?
 • 14/ Cilat janë dy vendet që kanë hyrë në Bashkimin Europian në vitin 2007 ?

  Cilat janë dy vendet që kanë hyrë në Bashkimin Europian në vitin 2007 ?
 • 15/ Kur ka hyrë Euro €?

  Kur ka hyrë Euro €?
 • 16/ Kush është kryeqyteti i Maltës ?

  Kush është kryeqyteti i Maltës ?
 • 17/ Ku ndodhet Vatikani ?

  Ku ndodhet Vatikani ?
 • 18/ Cili ësht kryeqyteti i Estonisë ?

  Cili ësht kryeqyteti i Estonisë ?
 • 19/ Ku shtrihet Zemra e Europës ?

  Ku shtrihet Zemra e Europës ?
 • 20/ Ku gjendet gjykata penale europiane ?

  Ku gjendet gjykata penale europiane ?
 • 15 vota. Mesatarja e 4.33 të 5.

Komentet

 • andi
  • 1. andi Më 02/11/2013
  interesant
 • elona
  • 2. elona Më 08/09/2013
  Quiz vertet i bukur