Ç'ka ndodhur më 2 Tetor ?

Më 02/10/2013 në 00:00

Add to calendar

NGJARJE

1914 - Esad Pashë Toptani hyn në Durrës dhe merr kontrollin pa hasur në ndonjë qendresë.

1937 - Samuel R. Caldwell është njeriu i parë në SHBA që arrestohet nën akuzë të përdorimit të marihuanës.

1967 - Thurgood Marshall bën betimin si afrikano- amerikani i parë anëtar i Gjykatës së Lartë të SHBA-ve.

1968 - Demostrimi paqësor i studentëve në Mexico City përfundon në të quajturën Masakra në Tlatelolco.

1980 - Ligjvenesi Michael Myers bëhet anëtari i parë i Kongresit amerikan që nga koha e Luftës Civile që përjashtohet nga ky institucion. Ishte demokrat nga shteti i Pennsylvanisë.

  • Asnjë vlerësim. Bëhu i pari që e jep atë!