Tetor

Display type
 • Ç'ka ndodhur më 1 Tetor ?

  Më 01/10/2013 në 00:00

  NGJARJE
  1936 - Rebelët nacionalistë spanjollë emërojnë Francisko Frankon në krye të Spanjës. Kjo ngjarje e futi vendin në luftë civile.
  1946 - Gjyqi i Nurembergut dënon 22 udhëheqës nazistë për krime lufte dhe krime kundër njerëzimit.
  1949 - Mao Ce Duni shpall krijimin e Republikës Popullore te Kinës
 • Ç'ka ndodhur më 2 Tetor ?

  Më 02/10/2013 në 00:00

  NGJARJE
  1914 - Esad Pashë Toptani hyn në Durrës dhe merr kontrollin pa hasur në ndonjë qendresë.
  1937 - Samuel R. Caldwell është njeriu i parë në SHBA që arrestohet nën akuzë të përdorimit të marihuanës.
  1967 - Thurgood Marshall bën betimin si afrikano- amerikani i parë anëtar i Gjykatës së Lartë të SHBA-ve.
  1968 - Demostrimi paqësor i studentëve në Mexico City ...
 • Ç'ka ndodhur më 24 Tetor ?

  Më 24/10/2013 në 00:00

  NGJARJE
  1892 - Në Gjenevë të Zvicrës, Andon Zako (Çako) Çajupi, pas 5 vitesh studimi, në moshën 24-vjecare merr diplomën e avokatit. Fillon punë në një studio avokatësh, ku tre vitet e para punon në Gjenevë dhe më pas do shkonte në Kajro të Egjiptit ku punësohet si përfaqësues i një kompanie gjermane. Gjatë karrierës së tij në Egjipt ai mbrojti një kompani franceze ...