Pronari i argjendarisë vret futbollistin

 • moderator
  Në një mbrëmje të ftohtë dimri, pak përpara se të mbyllej një dyqan argjendarije, një futbollist i njohur i Teutës do të bëjë një shaka por që më tej pati pasoja tragjike. Pasi hyn në dyqan me një armë lodër në dorë ja drejton atë pronarit, duke i thënë të ngrejë duart lartë dhe t'i japë të gjithë të hollat për ndryshe do ta qëllojl. Pronari nxjerr armën dhe e vret.

  Analizoni përgjegjësinë penale të pronarit.
 • moderator
  1. Nëse arma nga ana fizike ka qënë identike me një armë të vërtetë dhe pronari i dyqanit nga ana objektive nuk ka pasur mundësi për t'a dalluar nëse arma ishte lodër apo jo, atëherë pronari i dyqanit nuk mban përgjegjësi penale për vrasjen e futbollistit pasi ka vepruar në kushtet e mbrojtjes së nevojshme.
 • Pronari I argjendarise eshte ne kushtet e mbrojtjes fiktive pasi sulmi eshte joreal dhe pronari ka gabuar me elementet obj..PRA I eshte dukur sulmi real
 • Petro
  • Petro
  Pronari i argjendarise, ka tejkaluar kushtet e vetmbrojtjes, pershkak se ligji e parashikon qe karakteri i mbrojtjes të jetë në proporcion me rrezikshmërinë e sulmit.

  Neni 19
  Mbrojtja e nevojshme

  Nuk ka përgjegjësi penale personi që ka kryer veprën duke qenë i detyruar të mbrojë jetën, shëndetin, të drejtat
  dhe interesat e tij ose të një tjetri, nga një sulm i padrejtë, i vërtetë dhe i çastit me kusht që, karakteri i mbrojtjes të jetë në
  proporcion me rrezikshmërinë e sulmit.

  Mospërputhja haptazi ndërmjet tyre përbën kapërcim të kufijve të mbrojtjes së nevojshme.

Përgjigjju këtij mesazhi

Ju nuk jeni i autorizuar për të postuar një mesazh në forum.