Nga Av. Dr. Jordan DACI

Artikuj nga Av. Dr. Jordan DACI

Për më shumë vizitoni Studio Ligjore "DACI"

For more visit our web "Daci" Law Firm
Per di più visita il nostro sito Studio Legale "Daci"
Av dr jordan daci

Cila është Rinia Shqiptare?

Pas një diskutimi gjithëpërfshirës rreth rinisë Shqiptare, nuk munda të mos bëhem pjesë e këtij debati sa interesant aq edhe absurd...
Av dr jordan daci

Pseudointelektualët…

Me forcimin e medias elektronike dhe të shkruar në Shqipëri, padyshim u krijuan shumë hapësira për shprehjen e mendimit të lirë, qoftë në raport me problemet aktuale që shqetësojnë publikun, qoftë edhe për dhënien e mendimeve nga profesionistët dhe intelektualët e fushave të ndryshme.
Av dr jordan daci

Punime shkencore(Ese)

Shekulli i 20-të mund të konsiderohet si shekulli, ku të drejtat e njeriut filluan të njihen si vlera të përbashkta të njerëzimit. Nga ana tjetër ky shekull ka qenë dëshmitar i disa nga dhunimeve më të mëdha të të drejtave të njeriut.
e-ligjshme-e-paligjshme.jpeg

Corruptio optimi pessima (korruptimi i më të mirëve është më i keqi)

Fjala reformë, vjen nga frëngjishtja (réforme) që do të thotë ndryshimi me qëllim përmirësimin e një gjendje apo të një sistemi, që është me të meta ose është i dëmtuar...
Kosova

Kosova, çfarë vjen pas 10 Dhjetorit?

...Sigurisht, legjitimimi ndërkombëtar i ndarjes së Kosovës është një rrezik shumë i madh të cilin komuniteti ndërkombëtar të paktën momentalisht nuk është në gjendje ta ndërmarrë për shkak të pasojave që do të kishte në gjithë rajonin e Ballkanit dhe më gjerë...
prove

Quo vadis Kosova? nga av. Jordan DACI, MA

...në zgjidhjen e statusit përfundimtar të Kosovës, praktika e deritanishme ka provuar që çdo zgjidhje e propozuar që do të legjitimizojë ndarjen e pushtetit mbi baza etnike dhe që nuk do të shkëpuste përfundimisht Kosovën nga Serbia, pavarësisht nga emri dhe forma e saj, nuk do të prodhonte stabilitet dhe do të ishte
Av dr jordan daci

Harmonizimi i Legjislaturës me Acquis Communautaire dhe Kosova

Harmonizimit i legjislaturës me Acquis Communautaire paraqet një nga sfidat kryesore për shtetet kandidate për anëtarësim në BE, duke përfshirë ato që aspirojnë t’i bashkohen BE-së...
Te drejtat e njeriut iii av dr jordan daci

"Kombi, nacionalizmi: Bosnja e pas luftës dhe Ballkani”

Për shumë studiues epoka e krijimit të kombeve dhe shteteve kombëtare vlerësohej e përfunduar pas përfundimit të Luftës së Dytë Botërore, përveçse për disa shteteve kombëtare artificiale të krijuar në fillim të shekullit të 20-të...
Zona Euro

Europa pas Jo-së Franceze?

Debati mbi Europën dhe mbi të ardhmen e saj përbën një sfidë për mendimin politik dhe ligjor jo vetëm për shkak të natyrës së brishtë, por edhe për shkak të historisë që ajo mban mbi supe.