STUDENTI I SË DREJTËS “ne jemi nën kushtetutën, por kushtetuta është ajo çfarë gjyqtarët thonë se është”. (charles evans hughes)
STUDENTI I SË DREJTËS

Studimi, 10% e femijeve te pa vaksinuar

E Diele, 14 Qershor 2009

Rreth 10 per qind e femijeve ne vend, jane te pa vaksinuar. Sipas nje studimi te bere nga institucionet shendetesore ka rezultuar se 90 % e femijeve te porsalindur kane kryer vaksinimin, ndersa 10 per qind e tyre jane te pa vaksinuar. Sipas Ministrise se Shendetesise me problematike per kryerjen e vaksinimit jane zonat rurale, popullatat e zonave informale dhe komuniteti rom.

Keta te fundit jane dhe kategoria me problematike, ku nje pjese e tyre nuk figurojne te regjistruar as ne institucione dhe jane kategoria qe i drejtohen me pak spitaleve. Ministria e Shendetesise, sqaron se aktualisht po mbahen ne monitorim intensiv shendetesor popullatat me risk te larte si romet, zonat e largeta rurale apo popullatat e zonave informale. Nga ana tjeter, kalendari vjetor i vaksinimit eshte pasuruar, madje pritet qe listes se vaksinave t'i shtohen te tjera te detyrueshme per femijet. Sipas specialisteve, vaksinimi parandalon dhe shpeton jeten e femijeve nga disa lloj semundjesh. Nje pjese e vaksinave behen qe ne muajt e pare te jetes se foshnjave, e me pas ndiqen keshillat e mjekeve per moshen dhe kohen e kryerjes se vaksinave te tjera. Semundjet qe shmangen nga kryerja e vaksines jane: Tuberkulozi, Hepatiti Viral B, Difteria, Tetanozi, Kolla e Mire, Poliomyeliti, Fruthi, Rubeola, Shytat.

{Koha Jone}

 • Asnjë vlerësim. Bëhu i pari që e jep atë!

Komentet

 • happy birthday wishes

  Rreth 10 per qind e femijeve ne vend, jane te pa vaksinuar. Sipas nje studimi te bere nga institucionet shendetesore ka rezultuar se 90 % e femijeve te porsalindur kane kryer vaksinimin, ndersa 10 per qind e tyre jane te pa vaksinuar. Sipas Ministrise se Shendetesise me problematike per kryerjen e vaksinimit jane zonat rurale, popullatat e zonave informale dhe komuniteti rom.
 • quotes ocean
  est heel protection molded into EVA insole.
  2. Super leather upper.
  3. Rubber mesh side panels.
  4. Top and bottom full lace protectors.
  5. Midsole injected with SupraFoam, Supra Strapped Shoes providing entire foot impact resistan
  • 3. Më 20/08/2010
  228asb

  Exclusive shop of GHD Straightener, fashional