Mos lejoni që puna t’ju bëhet stres

8 qershor, ora 10:32 - Puna nganjëherë fillon të bëhet shumë stresuese dhe e mërzitshme. Ka raste kur punoni shumë dhe ju duket se puna më shumë ju vret se sa ju ndihmon në zgjidhjen e problemeve të përditshme.

Orjeta Zhupa

Puna nganjëherë fillon të bëhet shumë stresuese dhe e mërzitshme. Ka raste kur punoni shumë dhe ju duket se puna më shumë ju vret se sa ju ndihmon në zgjidhjen e problemeve të përditshme. Ndoshta nuk është puna e duhur për ju, ndoshta industria ku punoni nuk ju jep optimizëm për të ardhmen, ose ndoshta pagesa ju kthehet në stres.

Nëse ndodheni në pozicione të tilla, ju duhet të analizoni punën tuaj. Nëse e shikoni se puna është shumë stresuese, kontrolloni dhe formuloni një plan për të dalë nga kjo situatë. Ju duhet që në asnjë mënyrë të rrini në një situatë që mund të ketë ndikim në shëndetin tuaj, marrdhënien apo në mëndjen tuaj.

Nëse vendosni të bëni ndryshim, duhet të merrni mirë parasysh të gjitha situatat.

Si fillim provoni të flisni me shefin tuaj (nëse nuk është ai problemi i stresit) dhe kërkojini atij një ndryshim. Nuk është gjtihmonë e thënë të ndrrohet komapnia nganjëherë edhe ndrrimi i departamentit mund t’ju ndihmojë.

Lëvizni. 15 minuta yoga ose palestër mund të reduktojë stresin, të rrisë fokusimin dhe qartësinë e mendjes.

Relaksohuni. Masazhet zakonisht reduktojnë stresin, rregullojnë qarkullimin e gjakut, heqin toksikimin nga trupi dhe ju ndihmojnë të flini. 

Mos merrni problemet e punës në shtëpi. Sa shkon ora për të ikur, ikni dhe harroni punën, mos kujtoni asgjë nga ajo.

Merrni një ditë pushim. Mos hezitoni të merrni një ditë pushim për të kthyer balancën e jetës tuaj.

Ushqehuni mirë. Një nga mbrojtjet më të mira është ushqimi i mirë. Nëse merrni të gjitha vitaminat e duhura ju keni më shumë energji, dhe do të minimizoni efektet e stresit.

Dilni nëpër pyje. Pemët janë provuar që rrisin gjendjen pozitive te njeriu.

Merrni frymë. Vendet e mbyllura në vendin e punës janë parë të jenë shumë të dëmshme për shëndetin. Mundohuni të hapni dyert e dritaret që të hyjë brenda ajri i pastër.

Jepini ngjyra jetës tuaj. Së fundmi mos nënvlerësoni impaktin psikologjik që kanë ngjyrat në jetën tuaj. Mundohuni të jeni në ambiente jeshile ose blu për të krijuar sensing e qetësisë.

Në fakt nëse përdorni metodat e mësipërme do ta shikoni ndryshe edhe punën tuaj. Është vetëm çështje perceptimi.

Është e rëndësishme ta quani të përshtatshëm ambientin tuaj të punës më mirë se sa të kërkoni vetëm të mbijetoni.

{Shekulli}

  • Asnjë vlerësim. Bëhu i pari që e jep atë!

Komentet