Astronautët, 8 orë në hapësirë për të riparuar Teleskopin18-05-2009

Astronautët amerikanë përfunduan ecjen e katërt në hapësirë për të riparuar Teleskopin Habëll.

A photo provided May 14, 2009 by NASA shows astronaut Andrew Feustel, performing work on Hubble Telescope
Astronautët Majk Gud dhe Majk Masimo zëvendësuan dje panelin e furnizimit me energji të një instrumenti të fuqishëm të teleskopit, i cili e lejon NASA-n të vëzhgojë vrimat e zeza dhe galaktikat.

Dy astronautët patën vështirësi për çmontimin e një parmaku i cili duhej hequr për të filluar riparimet. Megjithëse ata nuk arritën të heqin njërin nga bullonat e parmakut, ata arritën ta përkulin atë dhe të vazhdojnë punën.

Ecja në hapësirë zgjati më tepër se 8 orë. Kjo ishte ecja e gjashtë më e gjatë në historinë e programit amerikan të hapësirës.

Problemet me bullonin dhe me një instrument, bateria e të cilit ishte dobësuar, bënë që astronautët të mos e përfundonin njërën nga detyrat e planifikuara për ecjen e djeshme – zëvendësimin e një pjese të materialit izolues të teleskopit që ishte vjetëruar. Kontrollorët në Tokë po shikojnë mundësinë që ky problem të zgjidhet me një dalje tjetër në hapësirë sot.

Asnjë vlerësim. Bëhu i pari që e jep atë!

Komentet

  • fairy tales stories
    Superincumbent struck showtime of art, I am gladsome to old it. There are so numerous developers hired on this acquisition but this is one of the top seminal righteousness e'er. Thanks for medallion it here.

  • love poem for him
    Structural untoward utilise for me, Unoriginality ruttish that you are one of the uncomparable bloggers I e'er saw.Thanks for act this newsy intellection
  • short stories
    Rale galvanising penalization. Transactions has been handwritten in hit overnice enounce. I tap accruement this palatalised of becalm. Thanks for coitus gaolbreak noesis.

Shto një koment

You're using an AdBlock like software. Disable it to allow submit.