8 mënyrat për të rritur privatësinë në fotot tuaja në Facebook

juridiksi Nga Më 11/01/2011 comment 0

folder_openShkencë dhe Kuriozitete

Pak persona kuptojnë si funksionon privatësia rreth postimeve ne facebook. Ata postojne foto e gjithcka e në fund çuditen që ky postim është parë edhe nga persona të tyre të padëshiruar. Ky është një shpjegim nga Justin Mitchell, inxhinier i fotove ne Facebook. Ai tregon 8 principe që duhet të dihen nga të gjithë rreth privatësisë së fotove në këtë rrjet social: 1. Nëse foton e ke postuar ti, atëhere gjithmon mund ta shikosh. 2. Nëse etikohesh në një foto, atëherë ajo mund të shikohet edhe nga të tjerët. Edhe nëse ke bllokuar një person, nëse je etikuar në një foto, fotoja mund të shikohet. Prandaj nëse etikoheni në një foto ose dikush etikon njërën prej fotove tuaja, përdorni opsionin për të heq etiketimin. 3. Nëse fotoja është postuar në profilin tënd, atëherë kjo foto shfaqet edhe në murin e postuesit dhe mund të shikohet nga të tjerët. Hiqeni këtë opsion për një privatësi më të sigurtë. 4. Nëse dikush të ka bllokuar dhe ai nuk është i etiketuar në një foto, atëherë nuk mund të shikoni asnjë prej fotove të tij. 5. Nëse postuesi ka lejuar që shoket e shokeve, ti shikojnë fotot dhe nëse jeni etiketuar në ndonjë prej fotove të tij, atehere rrjeti i shikuesve shtrihet deri tek shokët e shokëve. 6. Në albumet speciale si: fotot e proflit apo fotografitë e murit, rrisni privatësinë për personat që mund ti shikojnë. 7. Nëse fotoja përmban privatësi speciale, ateherë para postimit të saj cilësoni ta shikojnë foton vetëm personat zgjedhur. 8. Binduni dhe lexoni me kujdes çdo përshkrim rreth caktimit të një privatësie për fotot tuaja. Ka mjaft debate dhe komente rreth kesaj liste nëse është e mjaftueshme apo jo, por duke qenë se vjen nga një inxhinier Facebook′u duhet marrë parasysh... (albeu.com)
  • Asnjë vlerësim. Bëhu i pari që e jep atë!

Shto një koment