500 milione perdorues interneti në mbare boten

Lidhjet globale të shërbimit të internetit do të arrijnë në 500 milionë vitin e ardhshëm, sipas një kërkimi të ri nga Futuresource Consulting. Firma analizuese tha se lidhjet DSL janë ende forma më popullore e lidhjes së internetit.

Rreth 60 përqind e shtëpive përdorin metodën e lidhjes me anë të linjës së telefonit, ndërsa 20 përqind e tyre përdorin lidhjet kabllore.

Lidhjet më të shpejta të internetit u gjendën në Japoni dhe në Korenë e Jugut, ku shpejtësia mesatare ishte rreth 30Mbit/s. SHBA, për krahasim, regjistrohej me një shpejtësi mesatare 2.7Mbit/s.

Suedia postoi shpejtësinë më të madhe në Evropë, me një lidhje mesatare prej 14Mbit/s.

Futuresource beson se shumica e rritjes në të ardhmen do të ndodhë në tregjet në zhvillim, sesa në vendet e zhvilluara ku interneti është konsoliduar tashmë.

“Edhe pse tregjet në shumë vende të zhvilluara po ngopen, po fillojnë të shfaqen vende strategjike alternative. Kërkimi ynë tregon se Afrika dhe Lindja e Mesme do të përjetojnë kulmin këtë vit me një rritje rreth 33 përqind”, tha analisti i vjetër i tregjeve Patrik Pfandler i Futuresource.

“Në afat të gjatë, India është vendi për t’u parë me kujdes në katër vitet e ardhshëm. Me një raport nga më të ultët për lidhjet fikse të internetit në këtë moment, në vetëm pak mbi 2 përqind, ose 5 milionë abonentë, tregu projektohet të rritet me pesëfish në 2013, te pothuajse 25 milionë linja.”

{krokodili.com}

 

 • Asnjë vlerësim. Bëhu i pari që e jep atë!

Komentet

 • Cheap Moncler Jackets
  • 1. Cheap Moncler Jackets Më 17/10/2011
  <a href="http://www.moncler-uk-sale.com/">Cheap Moncler Jackets</a>
  Cheap Moncler Jackets
 • brother quotes
  Lionel Andrés Messi is an Argentinian contestant who currently plays for Municipality and the Argentinian somebody forgather. Excogitative one of the terminable enthralled players of his act.
 • cheap nfl jerseys
  <h2><a href="http://www.baidu.com">&#30334;&#24230;</a></h2>
  sina
  <ul><a title="baidu" href="http://www.baidu.com"><strong>baidu</strong></a></ul>
 • local moving company
  I am so proud that so great creators are in our world. In case I were the monarch of the monarchy, I would grant the writer of this article with medal
  • 5. Më 20/08/2010
  228asb

  Exclusive shop of GHD Straightener, fashional
 • North Face Jackets
  North Face Outlet isn’t the only brand ’s successful .” said analyst Matt Powell of SportsOneSource, “but North Face Jacket’re the most successful.” In fact,Powell estimates that less than a year after launching the brand, North Face Jackets has an 80 percent market share of what calculates to be a $150 million domestic North Face business.
  • 7. Më 05/02/2010
  [center]
  [/center]
 • kelmendi
  • 8. kelmendi Më 24/12/2009
  kur te kish te holla bleje mos harr
 • astriti
  • 9. astriti Më 26/11/2009
  tung ju përshëndes të gjithë kabinetin e ministris së arsimit e më së shumti Nehat Mustafen i cili është njeriu më i mir ne KOSOV
 • florian
  • 10. florian Më 27/07/2009
  dua te kem nje laptop po nuk kam mundesi ta blej

Shih më shumë komente