Créer un site internet

Manjatët e mediave më të pasur në planet

juridiksi Nga Më 02/04/2009 comment 4

folder_openPërmbledhje...

Shkruar nga Elberta Spaho

Pa iu larguar botës së spektaklit, këngës dhe dancit, e deri te yjet e popit, u drejtohemi atyre që na i paraqesin këto evenimente. Janë pronarët e gazetave, revistave, televizioneve dhe agjencive publicitare e shtëpive botuese, ndër më të njohurat në SHBA dhe në botë. Po cilët janë manjatët e mediave, si kanë arritur majat e suksesit, si i kanë realuziar pasuritë e tyre? E në fakt janë pikërisht këta pronarë të mediave pasuria e të cilëve arrin në disa miliardë dollarë, të cilët janë bërë të pasur duke u shitur objekte të yjeve të Hollivudit, e aktorëve më në zë, masave të thjeshta të njerëzve. Janë 31 pronarë mediash, gazetash e televizionesh, në listën e manjatëve më të pasur të medieve, të cilës i bashkëngjitet edhe Silvio Berluskoni, i cili është pronar i disa televizione të njohura në Itali. Shtatorin e kaluar një prej manjatëve më të pasur në botë Charles Ergen, pasuria e të cilit i kalon 8.1 miliardë dollarë, pronar i "Dish Netëork, EchoStar"; bleu kompaninë "TV company Sling Media" për 380 milionë dollarë.
David Geffen dhe David Hearst Jr, pjesëtar i "Hearst Corp" janë të vetmit beqarë të listës së gjatë. David Geffen tepër i dhënë pas filmave dhe muzikës, arriti të bëhet burri më i pasur i Hollivudit pasi u mor me tregtimin e objekteve artistike. Ai ka shitur një pikturë klasike nga Jackson Pollok për 140 milionë dollarë në vitin 2006, dhe në atë kohë besohej se kjo ishte shuma më e madhe e paguar për një pjesë të vetme. Gjithashtu shkarkoi "Jasper Johns", "Willem de Kooning".
Pasuria e përbashkët dy prej pjesëtarëve e listës me familjet e tyre, Martha R. Ingram dhe Charles F. Dolan, bën që një pjesë të suksesit të tyre ata t'ia dedikojnë pjesëtarëve të saj. Sidoqoftë, duhet pasur parasysh se pasuria e këtyre pronarëve të mediave investohet për këto institucione dhe shpeshherë përfaqëson para që ato i kontrollojnë për llogari të medias që drejtojnë. Pikërisht kjo është arsyeja pse ata paraqiten si përfaqësues të përbashkët të pasurisë me familjet e tyre dhe  kualifikohen në listën e revistës "Forbes", si manjatët miliarderë të mediave më të njohura të botës, pavarësisht shumës që ata zotërojnë. Pjesë e kësaj liste janë edhe tre femrat më të njohura në botën e medias, Oprah Winfreye, njohur si mbretëresha e mediave, Leonore Annenberg në fushën e shtëpive botuese dhe Martha R. Ingram pronare e "Ingram Industries". 

1. Charles Ergen
Pasuria: 8.1 miliardë dollarë.
Dish Network, EchoStar
Vendbanimi: Denver.
Mosha: 55 vjeç,
Gjendja civile: I martuar. Ka 5 fëmijë.
Vetëm e kaluar, Charles Ergen, një prej manjatëve më të pasur në botë Charles Ergen, pasuria e të cilit i kalon 8.1 miliardë dollarë, pronar i "Dish Network, EchoStar"; bleu kompaninë "TV company Sling Media" për 380 milionë dollarë.

2. Rupert Murdoch
Pasuria: 6.8 miliardë dollarë.
News Corp.
Vendbanimi: New York City.
Mosha: 77 vjeç,
Gjendja civile: Dy herë i divorcuar, i rimartuar. Ka 6 fëmijë.
Ka lindur në Australi dhe më pas krijoi gazetën "Wall Street Journal", së bashku me "News Corp" dhe shumë shpejt arriti pasurinë në vlerën 5.6 miliardë dollarë.

3. David Geffen
Pasuria: 6.5 miliardë dollarë.
Filmat, muzika
Vendbanimi: Malibu, Calif.
Mosha: 65 vjeç
Gjendja civile: Beqar.
Burri më i pasur i Hollywood-it u pasurua pasi u mor me tregtimin e objekteve artistike. Ai ka shitur një pikturë klasike nga Jackson Pollok për 140 milionë dollarë në vitin 2006, dhe në atë kohë besohej se kjo ishte shumë më e madhe e paguar për një pjesë të vetme. Gjithashtu shkarkoi "Jasper Johns", "Willem de Kooning".

4. James C. Kennedy
Pasuria: 6.5 miliardë dollarë.
Cox Enterprises
Vendbanimi: Atlanta.
Mosha: 60 vjeç
Gjendja civile: I martuar. Ka 3 fëmijë.

5. Blair Parry-Okedon
Pasuria: 6.5 miliardë dollarë.
Cox Enterprises
Vendbanimi: Australia.
Mosha: 57 vjeç
Gjendja civile: I martuar. Ka 2 fëmijë.
Është nipi i James M. Cox i cili ka punuar si reporter në një të përditshme, para se të blinte "Dayton Evening News" për 26 000 dollarë.

6. Sumner Redstone
Pasuria: 5.1 miliardë dollarë.
Viacom
Vendbanimi: Beverly Hills.
Mosha: 85 vjeç
Gjendja civile: I divorcuar, i rimartuar. Ka 2 fëmijë.

7. Patrick McGovern
Pasuria: 4.1 miliardë dollarë.
International Data Group
Vendbanimi: Hollis, N.H.
Mosha: 71 vjeç
Gjendja civile: I divorcuar, i rimartuar. Ka 4 fëmijë.

8. George Lucas
Pasuria: 4 miliardë dollarë.
Lucasfilm Ltd
Vendbanimi: Marin County, Californi
Mosha: 64 vjeç
Gjendja civile: I divorcuar. Ka 3 fëmijë

9. Haim Saban
Pasuria: 3.6 miliardë dollarë.
Television
Vendbanimi: Beverly Hills
Mosha: 63 vjeç
Gjendja civile: I divorcuar, i rimartuar. Ka 4 fëmijë.
Arritjet e para i arriti më "Cartoon Schlepper", çka e bëri shumë të njohur më realizimin e filmave për fëmijë.

10. Charles F. Dolan & family
Pasuria: 3.3 miliardë dollarë.
Cablevision
Vendbanimi: Oyster Bay, Neë York.
Mosha: 81 vjeç
Gjendja civile: I martuar. Ka 6 fëmijë.

11. Steven Spielberg
Pasuria: 3.1 miliardë dollarë.
Filmat
Vendbanimi: Pacific Palisades, Californi.
Mosha: 61 vjeç
Gjendja civile: I divorcuar, i rimartuar. Ka 7 fëmijë.

12. Jerrold Perenchio
Pasuria: 3.1 miliardë dollarë.
Univision
Vendbanimi: Bel Air, Californi.
Mosha: 77 vjeç
Gjendja civile: I martuar. Ka 3 fëmijë.

13. Amos Hostetter
Pasuria: 2.8 miliardë dollarë.
Media
Vendbanimi: Boston.
Mosha: 71 vjeç
Gjendja civile: I martuar. Ka 3 fëmijë.

14. Martha R. Ingram & family
Pasuria: 2.8 miliardë dollarë.
Ingram Industries
Vendbanimi: Nashville.
Mosha: 73 vjeç
Gjendja civile: E ve. Ka 4 fëmijë.

15. Oprah Winfrey
Pasuria: 2.7 miliardë dollarë.
Television
Vendbanimi: Chicago.
Mosha: 54 vjeç
Gjendja civile: Beqare.

16. Leonore Annenberg
Pasuria: 2.5 miliardë dollarë.
Shtëpi botuese
Vendbanimi: Rancho Mirage, Californi.
Mosha: 90 vjeç
Gjendja civile: E divorcuar, e ve. Ka 2 fëmijë.
Gruaja e dytë e pronarit të një prej shtëpive më të mëdha botuese në SHBA, Walter Annenberg, i cili vdiq në vitin  2002 duke i lënë Leonore Annenberg gjysmën e pasurisë së tij.

17. William Randolph Hearst III
Pasuria: 2.4 miliardë dollarë.
Hearst Corp
Vendbanimi: San Francisco.
Mosha: 59 vjeç
Gjendja civile: I martuar. Ka 3 fëmijë

18. Austin Hearst
Pasuria: 2.1 miliardë dollarë.
Hearst Corp
Vendbanimi: New York City.
Mosha: 56 vjeç
Gjendja civile: Dy herë i divocuar. Ka 3 fëmijë

19. George Randolph Hearst Jr
Pasuria: 2.1 miliardë dollarë.
Hearst Corp
Vendbanimi: Los Angeles.
Mosha: 81 vjeç
Gjendja civile: I martuar. Ka 4 fëmijë

20. David Hearst Jr
Pasuria: 2.1 miliardë dollarë.
Hearst Corp
Vendbanimi: San Francisco.
Mosha: 63 vjeç
Gjendja civile: Beqar

21. Phoebe Hearst Cooke
Pasuria: 2.1 miliardë dollarë.
Hearst Corp
Vendbanimi: San Francisco.
Mosha: 81 vjeç
Gjendja civile: I divorcuar, i rimartuar. Ka 1 fëmijë
Nipi i pestë i legjendarit të shtëpive botuese në SHBA, William Randolph Hearst. Phoebe Hearst Cooke sot zotëron gazetat "San Francisco Chronicle", "Houston Chronicle" dhe revistat "Cosmopolitan" dhe "Esquire".

22. John Malone
Pasuria: 2.3 miliardë dollarë.
Liberty Media
Vendbanimi: Parker, Colombia.
Mosha: 67 vjeç
Gjendja civile: I martuar. Ka 2 fëmijë
John Malone është shtylla e "Liberty Media" në konglomeratin e Web site-ve më të njohura.

23. Craig McCaw
Pasuria: 2.3 miliardë dollarë.
Komunikacion
Vendbanimi: Seattle.
Mosha: 59 vjeç
Gjendja civile: I martuar. Ka 3 fëmijë
Ka humbur rreth 400 milionë dollarë, por bashkë me vëllezërit ka shitur në vitin 200 ka investuar për satelitin "Nextel".

24. Joseph Mansueto
Pasuria: 1.9 miliardë dollarë.
Morningstar
Vendbanimi: Chicago.
Mosha: 52 vjeç
Gjendja civile: I martuar. Ka 3 fëmijë

25. B.J. (Red) Mçombs
Pasuria: 1.7 miliardë dollarë.
Radio, oil, real astate.
Vendbanimi: San Antonio.
Mosha: 80 vjeç
Gjendja civile: I martuar. Ka 3 fëmijë.

26. Stanley S. Hubbard
Pasuria: 1.7 miliardë dollarë.
DirecTV
Vendbanimi: St. Paul, Minnesota.
Mosha: 75 vjeç
Gjendja civile: I martuar. Ka 5 fëmijë

27. Alan Gerry
Pasuria: 1.6 miliardë dollarë.
Cable TV
Vendbanimi: Liberty, N.Y.
Mosha: 79 vjeç
Gjendja civile: I divorcuar, i rimartuar. Ka 3 fëmijë
Ka shitur "Time Warner" për 900 milionë dollarë dhe më pas ka investuar për Granite Associates.

28. Edmund Ansin
Pasuria: 1.5 miliardë dollarë.
Sunbeam
Vendbanimi: Miami Beach.
Mosha: 72 vjeç
Gjendja civile: I divorcuar. Ka 3 fëmijë
Djali i një këpucari në Floridai cili bleu stacionin televiziv "Miami TV" për 3.4 milionë dollarë në vitin 1962.

29. Todd Wagner
Pasuria: 1.5 miliardë dollarë.
Broadcast.com.
Vendbanimi: Dallas.
Mosha: 48 vjeç
Gjendja civile: I martuar. Ka 1 fëmijë

30. Barry Diller
Pasuria: 1.4 miliardë dollarë.
IAC/InterActiveCorp
Vendbanimi: New York City.
Mosha: 66 vjeç
Gjendja civile: I martuar.

31. Thomas Secunda
Pasuria: 1.3 miliardë dollarë.
Bloomberg
Vendbanimi: Croton-on-Hudson, N.Y.
Mosha: 54 vjeç
Gjendja civile: I martuar. Ka 2 fëmijë
Fillimisht Thomas Secunda është marrë më lajmet në fushën e ekonomisë në "Bloomberg LP" dhe më pas ka marrë pjesë si partner i "The Forbes 400". Tashmë zotëron edhe 20 për qind të aksioneve të "Merrill Lynch".

32. Silvio Berlusconi
Pasuria: E padeklaruar.
Televizion
Vendbanimi: Roma, Italy.
Mosha: 72 vjeç
Gjendja civile: I divorcuar. I rimartuar. Ka 5 fëmijë
Në vitin 1978 Berluskoni ka formuar grupin e parë mediatik në Itali, "Fininvest". Ai zotëron disa televizione dhe gazeta në shtetin fqinj.

 • Asnjë vlerësim. Bëhu i pari që e jep atë!

Komentet

 • adreamoftrains best website hosting

  1 adreamoftrains best website hosting Më 12/08/2020

  Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew
  of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my
  newest twitter updates. I've been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have
  some experience with something like this. Please let me know if you run into anything.
  I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.
  adreamoftrains web hosting sites
 • website hosting services

  2 website hosting services Më 10/08/2020

  Magnificent beat ! I wish to apprentice while you amend your web
  site, how could i subscribe for a weblog web site?
  The account helped me a applicable deal. I had been tiny bit familiar of this your broadcast offered brilliant clear idea
 • hosting services

  3 hosting services Më 10/08/2020

  This piece of writing is actually a nice one it helps new internet viewers, who are wishing in favor of
  blogging.
 • 4 Më 21/08/2010

  228asb

  Exclusive shop of GHD Straightener, fashional hairdressing tools [url=http://www.ghd-

Shto një koment