UNDP-ja përkrah 100 praktikantë në sistemin gjyqësor

Në një ceremoni që u mbajt sot, Programi për Zhvillim i Kombeve të Bashkuara (UNDP) në Kosovë inauguroi Programin e praktikës për juristët e ri. Ky komponent, që njëherësh është parakusht ligjor për hyrje në provimin e jurisprudencës është pjesë e Programit për sundimin e ligjit që fokusohet në zhvillimin e gjyqësorit të pavarur dhe efikas në Kosovë.

Zyrtarë të Ministrisë së Drejtësisë, Këshillit Gjyqësor, Odës së Avokatëve dhe institucioneve tjera të drejtësisë si dhe 100 përfituesit e programit ishin të pranishëm në këtë ngjarje.

     Programi i praktikës për juristë të ri përkrahet nga UNDP-ja dhe zbatohet në bashkëpunim me segmentet e ndryshme në kornizën gjyqësore juridike. Ky Program është filluar për herë të parë gjatë këtij viti, skema e praktikës për juristët e ri që dëshirojnë t'i nënshtrohen provimit të jurisprudencës pritet të zgjatë 12 muaj.     Praktikantët do të vendosen në gjykata, prokurori dhe në zyrat e avokatëve në tërë Kosovën. UNDP-ja në Kosovë do të ofrojë ndihmesë financiare për këtë skemë, do të monitorojë përparimin e praktikantëve dhe, në bashkëpunim me partnerët zbatues - Ministrinë e Drejtësisë, Këshillin Gjyqësor të Kosovës dhe me Odën e Avokatëve të Kosovës - do të organizojë aftësime shtesë në fusha të ndryshme të Ligjit. 

     Kjo nismë, së bashku me atë për Qasjen në drejtësi, me Provimin e jurisprudencës të Kosovës dhe me Përkrahjen për projektin gjyqësor paraqesin përpjekjet e UNDP-së për fuqizimin e praktikës gjyqësore, për përmirësimin e klimës për sundim të qëndrueshëm të ligjit dhe për zbatimin e vazhdueshëm të praktikave më të mira evropiane.

Publikuar më:
06:25:12 12.06.2009 {RTv21}

  • Asnjë vlerësim. Bëhu i pari që e jep atë!

Komentet

  • Systolic Heart Failure

    Intercalary zealous intellection of excogitation, I am set to conceptualize it. There are so thready developers clinical on this theorise but this is one of the earthborn saucy centralised e'er. Thanks for forgather it here.

Shto një koment

You're using an AdBlock like software. Disable it to allow submit.