Spahiu: Imuniteti i politikanëve, tabu që duhet thyer

Nënkryetari i Këshillit të Lartë të Drejtësisë, Kreshnik Spahiu, deklaroi sot se imuniteti i politikanëve dhe zyrtarëve është një tabu që duhet thyer nga gjyqësori shqiptar. Deklarata është bërë aktivitetin e organizuar nga USAID për forcimin e sistemit të drejtësisë nënkryetari i KLD-së Spahiu duke i mëshuar faktit për një kufizim të imunitetit të gjyqtarëve dhe politikanëve theksoi se imuniteti mbetet pengesë për luftimin me sukses të korrupsionit në Shqipëri. Ligji aktualisht parashikon se gjyqtarët nuk mund të hetohen pa u hequr imunitetin edhe nëse ka pova për korruptimin e tyre. Për ti hetuar ata prokuroria duhet të kërkojë autorizim. Nënkryetari i KLD Spahiu tha se ngritja e Gjykatës Administrative është nevojë imediate.
  • Asnjë vlerësim. Bëhu i pari që e jep atë!

Komentet

  • order cv
    well, it's getting worst with every step we take