Raporti, KLD: "Mëkatet" e gjyqtarëve

Zbardhen detaje të inspektimit: Abuzime të shumta në gjykatat e Tiranës, Gjirokastrës, Durrësit e Vlorës

Këshilli i Lartë i Drejtësisë ka përfunduar inspektimin e beftë në gjykatat e Shqipërisë, duke gjetur dhjetëra shkelje, ndërsa një raport përfundimtar do të përgatitet në ditët në vijim. Burime konfidenciale nga zyra e inspektimit në KLD deklarojnë se janë gjetur shkelje në gjykatat e Gjirokastrës, Vlorës, Durrësit, Elbasanit dhe Tiranës.

Në këto gjykata janë evidentuar gjyqtarët me shkelje të rënda, të cilët në përfundim të raportit do t‘i paraqiten anëtarëve të KLD-së për masa disiplinore. Inspektimi Një nga gjyqtarët që do të shkojë për procedim disiplinor dhe ndoshta për ndjekje penale, është gjyqtarja e Gjirokastrës, Mirela Kore. Sipas inspektimit, asaj i është gjetur një dosje e falsifikuar. "Dosja i përket një gjyqi civil me palë një firmë private dhe Drejtorinë
e Doganave. Janë evidentuar tri procesverbale të seancës së falsifikuar, numri i të cilave nuk korrespondon me numrin e seancave që rezultojnë në dosje", thanë burime nga Këshilli i Lartë i Drejtësisë. Sipas tyre, këto procesverbale janë gjetur në fund të dosjes, të pa përfshira gjatë fazës
së gjykimit të dosjes dhe shtyrjeve të vazhdueshme. Inspektorët e KLD-së kanë mbajtur një procesverbal për këtë falsifikim, ku ka firmosur kancelari i gjykatës, sekretarja e gjyqtares dhe vetë gjyqtarja. Ndërkohë, në Gjykatën e Vlorës dhe të Durrësit janë gjetur shkelje, kur dy gjyqtarë, edhe pse në treshe gjykuese, janë shprehur me vendim pa qenë i pranishëm gjyqtari i tretë, i cili mungonte atë ditë, dhe më pas kanë firmosur për vendimin. Sipas burimeve të KLD-së, gjyqtarët do të shkojnë për masë disiplinore shkarkim nga detyra dhe ndjekje penale për falsifikim. Gjatë inspektimeve
të befta është kontrolluar ecuria e punës së çdo gjyqtari ndaj të cilëve do të bëhet një vlerësim konkret për karrierën.
Kontrolli Këshilli i Lartë i Drejtësisë nisi dy javë më parë një inspektim në gjykatat e rretheve të Shqipërisë, pas ankesave të dhjetëra qytetarëve
për parregullsi në gjykim. Inspektorët e KLD-së vazhduan punën edhe në kontrollin e gjykatave kryesore të Shqipërisë, si ajo e Tiranës, Durrësit dhe Elbasanit.
KLD-ja ka miratuar kryerjen e një inspektimi tematik, objekt i të cilit është kontrolli i zhvillimit të seancave gjyqësore në respektim të solemnitetit
gjyqësor, reflektimit të etikës gjyqësore, zhvillimit të gjykimeve në orar dhe disiplinës në punë. Ky inspektim u vendos në mënyrë
unanime nga të gjithë anëtarët, në bazë të ankesave të shumta që janë depozituar në KLD dhe që ngrenë si shqetësim çështje të tilla.
Sipas KLD-së, inspektimi u drejtua në gjithë Gjykatat e Faktit e Apelit, dhe me konkluzionet e nxjerra do të hartohet një raport i
hollësishëm së bashku me rekomandimet për problematikat e konstatuara në to. Në bazë të raportit do të parashtrohen përpara
KLD-së çështjet për trajtim të mëtejshëm lidhur me problemet e konstatuara. Gjykatat e rretheve dhe ato të apeleve iu nënshtruan një kontrolli të befasishëm të Drejtorisë së Inspektimit në KLD. Sipas këshillit, një inspektim i papritur do të çojë më pas edhe në rritjen e transparencës.
Në një mbledhje të Këshillit të Lartë të Drejtësisë u tha se shkak i këtyre inspektimeve janë bërë vetë qytetarët, të cilët kanë sjellë ankesat e tyre
në këtë institucion për gjendjen reale të gjyqësorit.

{Shqip}

 • Asnjë vlerësim. Bëhu i pari që e jep atë!

Komentet

 • business loans
  • 1. business loans Më 02/01/2012
  Make your own life easier get the business loans and everything you want.
 • buy research paper
  This is costless to have good enough stuff referring to this post. And always all people switch on the lap top and buy research papers and someone could get the aid of the high quality essays writing firms to buy an essay rapidly.
 • BOGDANKornilov20
  &#1086;&#1087;&#1099;&#1090;&#1085;&#1099;&#1081; <a href="http://www.uslugi.kiev.ua">&#1089;&#1072;&#1085;&#1090;&#1077;&#1093;&#1085;&#1080;&#1082;</a> &#1087;&#1086; &#1050;&#1080;&#1077;&#1074;&#1091;, &#1085;&#1077;&#1076;&#1086;&#1088;&#1086;&#1075;&#1086;
 • pandora-jewelry-clubpandora-jewelry-club
  good ryan
  <a href=http://qzone.qq.com/><strong>ryan</strong></a> fuck
 • North Face Jackets
  North Face Outlet isn’t the only brand ’s successful .” said analyst Matt Powell of SportsOneSource, “but North Face Jacket’re the most successful.” In fact,Powell estimates that less than a year after launching the brand, North Face Jackets has an 80 percent market share of what calculates to be a $150 million domestic North Face business.
 • gkgfk
  • 6. gkgfk Më 21/06/2010

Shih më shumë komente