Kosove, zgjidhet Avokati i Popullit

Kosove, zgjidhet Avokati i Popullit

Deputetet kosovare zgjedhin Avokatin e Popullit me 65 vota pro.

Sami Kurteshi ka bere betimin para deputeteve te Kuvendit te Kosoves duke premtuar se do t’i kryeje detyrat dhe funksionet qe i jane besuar me Kushtetute ne mbrojtjen e te drejtave te njeriut ne Republiken e Kosoves.

Zgjedhja e Avokatit te Popullit u be nepermjet procedures se rregullt ligjore, me votim te fshehte.

{Top Channel}

Ky ishte votimi i pestë dhe kandiduan tre kandidate : Veton Vula, Sami Kurteshi dhe Besnik Osmani.Mandati i Avokatit të Populit në Republikën e Kosovës eshte 5 vjet dhe pa te drejte rizjedhje ne baze te Kushtetutes.

  • Asnjë vlerësim. Bëhu i pari që e jep atë!