STUDENTI I SË DREJTËS “ne jemi nën kushtetutën, por kushtetuta është ajo çfarë gjyqtarët thonë se është”. (charles evans hughes)
STUDENTI I SË DREJTËS

Gjyqësori, KE jep 4.5 mln euro

8 qershor - Komisioni Evropian do të japë shumën prej 4.5 milionë eurosh në ndihmë të sistemit gjyqësor në Shqipëri. Programi i quajtur Euralius II, do të jetë nën varësinë e Ministrisë Shqiptare të Drejtësisë dhe institucioneve të tjera gjyqësore.

 

Komisioni Evropian do të japë shumën prej 4.5 milionë eurosh në ndihmë të sistemit gjyqësor në Shqipëri. Programi i quajtur Euralius II, do të jetë nën varësinë e Ministrisë Shqiptare të Drejtësisë dhe institucioneve të tjera gjyqësore.

Ndërkaq, qëllimi i projektit ka të bëjë me zhvillimin e një sistemi të pavarur, jopolitik, efektiv dhe transparent gjyqësor. Për një periudhë 30 mujore, Euralius II, do të fokusohet në Organizmin dhe reformën në sistemin gjyqësor, si dhe në menaxhimin efektiv të organeve të drejtësisë në vend.

Ndërkaq, sipas KE, programi ka gjithashtu për detyrë të koordinojë administrimin e tokës, duke përfshirë në vetvete edhe çështjen e shumëpërfolur të pronave, ende të pazgjidhur për shkak të konflikteve. Misioni do të udhëhiqet nga ekspertë të vendeve anëtare të komisionit evropian si dhe nga përfaqësues shqiptarë në nivel qendror e vendor.

{ Shekulli Online }

  • Asnjë vlerësim. Bëhu i pari që e jep atë!