Emrat e gjyqtarëve dhe prokurorëve "non grata"

Ambasada Amerikane në Shqipëri ka publikuar së fundi listën e zezë me emra të gjyqtarëve dhe prokurorëve të shpallur "non grata" në SHBA.

Në këtë listë të zezë të gjyqtarëve që iu është anuluar viza amerikane janë edhe emrat e 14 gjyqtarëve të kallëzuar nga ILDKPKI. ILDKPI ka kallëzuar në prokurori 12 gjyqtarë e dy prokurorë të cilët janë akuzuar për pastrim parash, fshehje të pasurisë dhe falsifikim të dokumentave.

Donald Lu - DrejtesiaGjyqtarët e shpallur "non grata" nga SHBA:

 1. Gjin Gjoni, Gjykata e Apelit Tiranë, Këshillit i Lartë i Drejtësisë (23 prill 2014)
 2. Ardian Kalia, Gjykata e Rrethit Gjyqësor Tiranë (26 shtator 2014)
 3. Osman Aliu, Gjykata Rrethit Gjyqësor Kavajë (29 shtator 2014)
 4. Qani Hasa, Gjykata Rrethit Gjyqësor Elbasan (12 nëntor 2014
 5. Tomorr Kullolli, Gjykata Rrethit Gjyqësor Elbasan (28 prill 2015)
 6. Besnik Qira, Gjykata Rrethit Gjyqësor Kurbin (28 prill 2015)
 7. Petrit Aliaj, Gjykata Rrethit Gjyqësor Vlorë (8 qershor 2015)
 8. Rasim Doda, Gjykata Rrethit Gjyqësor Sarandë (8 qershor 2015)
 9. Enkeleda Doda (Kashuri), Gjykata Rrethit Gjyqësor Sarandë (8 qershor 2015)
 10. Adelina Zarka, Gjykata Rrethit Gjyqësor Fier (9 korrik 2015)
 11. Petraq Çuri, Gjykata Rrethit Gjyqësor (9 korrik të 2015)
 12. Shpëtime Pitaku, Gjykata Rrethit Gjyqësor Durrës (2 nëntor 2015)


Prokurorët e shpallur "non grata" nga ShBA:

 1. Petref Asllani, Prokuror pranë Prokurorisë së Rrethit Elbasan (12 nëntor 2014)
 2. Bardhok Lleshi, prokuror (1 mars 2014)

 

ildkpi korrupsion krim Kodi Penal ligj SHBA dhe Europë US Ambassy Tirana Donald Lu gjykatë drejtesi

 • Asnjë vlerësim. Bëhu i pari që e jep atë!