STUDENTI I SË DREJTËS “ne jemi nën kushtetutën, por kushtetuta është ajo çfarë gjyqtarët thonë se është”. (charles evans hughes)
STUDENTI I SË DREJTËS

Zgjedhjet ne fakultete, MASH perplaset me Universitetin

E Merkure, 06 Maj 2009

isin perplasjet mes Ministrise se Arsimit dhe Universitetit te Tiranes, per zgjedhjet e nje dite me pare, per dhjete departamente fakultetesh. Drejtuesit e Komisionit Qendror Zgjedhor per institucionet e arsimit te larte, kane bere publike shkeljet flagrante, qe sipas tyre, jane bere nga Ministria e Arsimit. Ata thone se eshte kompetence vetem e ministrit Fatos Beja, te reagoje per mbarevajtjen e procesit zgjedhor, dhe te asnje vartesi tjeter ne kete dikaster. Sipas drejtorit te KQZI-se, Ervin Demo, Elida Hoxha nuk ka tagrin ligjor qe te nderhyje ne procesin e zgjedhjeve. Kjo, sepse eshte e parashikuar ne rregulloren e zgjedhjeve, qe autoriteti i cili nderhyn ne zhbllokimin e procesit zgjedhor, eshte ministri i Arsimit me akte nenligjore. Nderkohe, nje shkelje tjeter gjate procesit zgjedhor, eshte ajo e dekanit te Fakultetit te Mjekesise, Alfred Priftanji, cili nuk ka pranuar te realizoje procesin e zgjedhjeve ne kete fakultetet. "Pasi Fakulteti i Mjekesise eshte vene ne dijeni, per sa i perket procesit zgjedhor qe duhej te mbahej ne Keshillin e Fakultetit, sepse ka disa anetare, te cilet jane te pazgjedhur ose jane vende bosh, dekani i fakultetit duke u bazuar ne ate cfare parashikon rregullorja ka te vetmin detyrim qe duhet te vere ne dispozicion te gjithe infrastrukturen dhe nuk ka te drejte qe te beje interpretime, qe ka zgjedhje apo nuk ka zgjedhje", thote Demo. KQZI do te coje nje raport prane rektorit Dhori Kule, ne lidhje me procesin zgjedhor dhe me pas pritet vendimi zyrtar.

Mjekesia

Fakulteti i Mjekesise, nuk pranon te zhvilloje zgjedhjet per anetaret e Keshillit te Fakultetit. Kjo, pasi vendet e mbetura bosh ky keshill i kishte hequr, duke shkelur ligjin e Arsimit te Larte. Nderkohe, per 10 shefa departamentesh ne fakultetet e tjera, zgjedhjet u zhvilluan normalisht.

{ Koha Jonë }

  • Asnjë vlerësim. Bëhu i pari që e jep atë!