UT, 5 dege te hapura per studentet

E Merkure, 06 Maj 2009

StudentePer te gjithe maturantet qe rrezikojne te mbeten pa shkolle te larte, per shkak te rezultateve te dobeta, ka edhe nje shprese tjeter. Universiteti i Tiranes ka planifikuar te propozoje disa dege te hapura ne sistemin part-time dhe full-time, ose thene ndryshe, me kohe te pjesshme dhe te plote. Edhe sivjet, avantazhi per kandidatet do te jete qe, per sistemin part-time, ata nuk do te jene te detyruar te japin provimet me zgjedhje. Pra, edhe me nje deftese te marre vite me pare, ata mund te kualifikohen. Mjafton qe te kene mesataren e duhur. Kete gje mund ta bejne edhe kandidatet qe kane mundur te marrin dy provimet me detyrim, packa se mund te kene ngelur ne ato me zgjedhje.

Te hapura

Ne fakt, ne sistemin me kohe te plote, Universiteti i Tiranes ka menduar qe e hapur, te jete vetem dega e Biologjise. "Nga propozimet qe jane bere deri tani nga fakultetet, ka mundesi qe vetem dega e Biologjise te jete e hapur, ne sistemin me kohe te plote, ose full-time", thote rektori i Universitetit te Tiranes, Dhori Kule. Ndersa ndryshon puna me sistemin me kohe te pjesshme. Kesisoj, mesohet qe pothuaj te gjitha deget, te jene te hapura, perjashtuar ketu, dege si Juridiku. Keshtu, pritet qe te jene te palimituara 4 deget e Fakultetit te Ekonomise ne Universitetin e Tiranes dhe dega e Biologjise. Per kete arsye, nuk dihet sakte se sa do te aplikojne, qe te thuhet paraprakisht numri i perafert i kandidateve. Kjo do te thote se kandidatet, do t'i kene te pafundme mundesite qe te shpallen fitues ne ndonjeren prej ketyre degeve, qe per hir te se vertetes, jane mjaft te preferuara dhe te integruara ne tregun global.

Kuotat

Kuotat qe do te kene ne dispozicion kandidatet, qe duan te konkurrojne ne deget e fakulteteve te Universitetit te Tiranes, do te jene mjaft me te larta se 1 vit me pare. Sipas rektorit te Universitetit te Tiranes, Dhori Kule, per vitin akademik 2009-2010 do te pranohen rreth 7 mije studente, ose rreth 1 mije me shume se vitin paraardhes. Ne kete menyre, te gjithe ata qe duan, mund te behen pjese e ketij universiteti. Sigurisht, jo ne deget e limituara dhe shume te kerkuara, por te pakten nuk do te mbeten pa nje shkolle te larte. Studentet qe aktualisht kryejne studimet ne sistemin part-time, arriten qe te futeshin ne dege shume te mira, te Fakultetit te Ekonomise, me mesatare te ulet.
L.Ndoka

Part-time, UT

Deget e hapura per vitin 20090-2010:
Ekonomik
Finance - Kontabilitet
Marketing
Administrim-Biznes
Biologji
Gjuhet e huaja
Te limituara:
Juridiku
Histori-Filologji

{KohaJonë}

  • Asnjë vlerësim. Bëhu i pari që e jep atë!