Testi i Matematikes, shpallen pergjigjet per 38 mije maturantet

Rreth 38 mije maturante ne te gjithe vendin, i jane nenshtruar dje provimit te dyte te detyrueshem, atij te Matematikes. Pa kaluar shume kohe nga perfundimi i afatit zyrtar te ketij provimi, Ministria e Arsimit ka publikuar ne faqen e saj te internetit pyetjet sipas llojeve te shkollave dhe varianteve A dhe B, si dhe celesin e pergjigjeve te tyre. Ashtu si ne provimin e pare, teza permbante rreth 25 pyetje.

Nderkohe, testet jane hartuar nga specialiste te perzgjedhur nga Ministria e Arsimit dhe e Shkences, ndersa rezultate e ketij provimi pritet te shpallen pas 10 ditesh. Maturantet kane pohuar se pergjithesisht pyetjet kMane qene mesatare, me perjashtim te pyetjeve qe jane vendosur per maturantet shume te mire. Kjo, pasi pak dite me pare Agjencia e Vleresimit te Arritjeve te Nxenesve ka menduar te shtoje dozat e veshtiresise, duke shtuar dy ushtrime relativisht te veshtira, per nxenesit shume te mire. Nje gje e tille pritet te kete impakt pozitiv ne rritjen e nivelit te studenteve, duke mundesuar qe fituesit e shpallur, te jene vertet te afte qe te kryejne studimet, ne degen ku do te fitojne. Gjithashtu, edhe profili i shkolles se mesme ka ndikuar ne specifikimin e llojit te testit qe maturanti do te plotesoje ne diten e provimit. Po ne varesi te profilit eshte detajuar dhe shkalla e veshtiresise se pyetjeve. Bazuar ne skemen hartuese per cdo linje te permbajtjes, do te perfshihen kerkesat e tri niveleve te veshtiresise, ne raportet 2:2:1(duke filluar prej nivelit minimal). Pyetjet e testit do te jene dy lloje; me zgjidhje te shumefishte dhe me shtjellim te argumentuar. Me mbylljen e ketij provimi, rregullorja per 2009-n percakton se kane te drejte te kandidojne per te vazhduar studimet ne institucionet e arsimit te larte publik, vetem nxenesit qe vleresohen kalues ne te kater provimet e Matures Shteterore (dy provimet e detyruara dhe dy provimet me zgjedhje). Nese nje nxenes ka vleresim kalues, vetem ne njerin nga provimet e detyruara te Matures Shteterore, rezultati i tij ruhet (konsiderohet i vlefshem) edhe ne vitet ne vazhdim. Nxenesi qe eshte mbetes qofte edhe ne nje nga provimet e detyruara te Matures Shteterore ne sesionin e pare, nuk ka te drejte te futet ne provimet me zgjedhje.

{Koha Jonë}

3 vota. Mesatarja e 1.67 të 5.

Komentet (29)

Anw
 • 1. Anw | 16/06/2012

Ialla dalin mir se per te kopjuar kan kopju ktu ne BURREL..un kam pas vet motren time..Dhe i kan len me kupju nuk me behet fare qejfi qe is kan len.se KAN PER TE SHKU TE GJITH NE SHKOLL TE lart...lloj-lloj injoranti..............Ku mund ti gjej pergjigjet e Letersise?

bleranda
 • 2. bleranda | 05/12/2011

hahahahaha sa mir

bleranda
 • 3. bleranda | 05/12/2011

hahahahaha sa mir

bleranda
 • 4. bleranda | 05/12/2011

hahahahaha

thank you messages
 • 5. thank you messages (website) | 29/07/2011

I am paradisaical to cerebrate so numerous adaptative noesis here in the job, we pauperism fix numerous strategies in this coronal, thanks for way.

eldisaveliaj@yahoo.com
 • 6. eldisaveliaj@yahoo.com | 02/07/2011

doja te me ndihmonit te gjeja provimet e matures shteterore te viteve te ndryshme ...ju lutem mendihmoni me adresat/. pres pergjigjen tuaj .falemindderit

 • 7. | 02/07/2011

 • 8. | 15/06/2011

[b][/b]

 • 9. | 15/06/2011

cfar addrese duhet ti kerkojm pergjigjet e matematikes

linda
 • 10. linda | 07/06/2011

si mund ti gjej testet e matures te viteve te kaluara. jam duke pritur nje pergjigje

 • 11. | 03/06/2011

ku mund ti gjej pergjigjet e provimit te matematikes te matures 2010

flamur
 • 12. flamur (website) | 19/05/2011

http://www.masht-gov.net/advCms/#id=1358,&opened=1_1&subOppened=1_1_2&myId=1_1_2_1

meee
 • 13. meee | 24/12/2010

do doja ta dija ku mund ti gjeja te gjitha pyetjet e testit kombetar te perfundimit te kl se ix...pres pergjigjen tuaj

ermal
 • 14. ermal | 14/12/2010

[b][/b][img][/img][url][/url][center][/center][quote][/quote][i][/i][u][/u]

8i5

shum mir

yhg

fffffffffffffffffffuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuucccccccccccccccccckkkkkkkkkkkkkkkkkk

 • 17. | 19/11/2010

yeaahhhh

Blerondin
 • 18. Blerondin | 10/11/2010

hahahahhaa Shume te pa moralshem jeniii.....n'vendd qe mi ndihmu njani tjetritt juuu folni fjal banalee....TURP

 • 19. | 21/10/2010

unë e di

 • 20. | 26/08/2010

o mos keni frik si eka shkru zoti ishalla na dihmon

 • 21. | 10/08/2010

[img][/img]

 • 22. | 10/08/2010

florentina
 • 23. florentina | 26/06/2010

hej a e din najsne kush qysh duhet me hi me i qet pyetjet e semi maturanve te 2010-shit

marigona
 • 24. marigona | 16/06/2010

ejjjj apom tregon dikush qysh mi marr pytjet e 2009-shit edhe 2010 ju lutemm tregomniiii . Jom duke pritur pergjigje

 • 25. | 04/06/2010

qendrim
 • 26. qendrim | 29/03/2010

eii ku muj me gjet Testin e Matures per viTin 2010 nese e din ndokush tregoNum....

brikena ukimeri
 • 27. brikena ukimeri | 08/01/2010

muharrem
 • 28. muharrem (website) | 02/12/2009

ej qa po bon a je mir

avdyl
 • 29. avdyl | 26/11/2009

ma hangshit kaken te gjith ju dhe ma hangshit mutin

Shih më shumë komente

Shto një koment