STUDENTI I SË DREJTËS “ne jemi nën kushtetutën, por kushtetuta është ajo çfarë gjyqtarët thonë se është”. (charles evans hughes)
STUDENTI I SË DREJTËS

Të diplomuarit jashtë, Ministria e Arsimit publikon 886 kandidatët që iu është njohur diploma

Botohet lista e aplikantëve, diplomat e të cilëve janë njohur në tre muajt e fundit. Aplikantët duhet të paraqiten në Ministri për të tërhequr certifikatën e njohjes

Ministria e Arsimit publikon zyrtarisht emrat e 886 aplikantëve që i’u është njohur diploma edhe në vendin tonë. Bëhet fjalë për aplikantët, diplomat e të cilëve kanë kaluar së fundmi në “sitën” e dikasterit të Arsimit, për të marrë vulën e njohjes. Sipas njoftimit zyrtar të kësaj Ministrie, në listën e publikuar janë përfshirë emrat e kandidatëve, diplomat e të cilëve janë njohur gjatë tre muajve të fundit, duke filluar nga muaji prill deri në qershor 2009.

Tashmë, të gjithë aplikantët që kanë kaluar me sukses procesin e ekuivalentimit të diplomës duhet të paraqiten pranë Ministrisë së Arsimit për të tërhequr certifikatën e njohjes. Të konvertosh një diplomë të fituar jashtë kufijve edhe në vendin tonë është një procedurë që kërkon kohë. Më së paku, njohja e diplomave të mbrojtura jashtë bëhet për tre muaj. Ndërsa koha maksimale që një aplikanti i duhet të pres për të marrë dokumentin e njohjes së diplomës është një vit. Studentët që janë diplomuar jashtë vendit dhe duan që diploma e tyre të jetë e vlefshme edhe në Shqipëri duhet të ndjekin një sërë procedurash. Sektori i Njohjes së Diplomave në Ministrinë e Arsimit kryen procedurat për njohje diplomash dhe certifikatash të huaja për diploma të arsimit të lartë si: diploma të ciklit të parë, të ciklit të dytë, të diplomave Master i Nivelit të dytë si dhe certifikatave të specializimit. Vetëm diplomat e Doktoraturës nuk janë objekt i Sektorit të Njohjes në Ministri.


{Lista eshte botuar ne gazeten "Albania", 19 qershor 2009}

  • Asnjë vlerësim. Bëhu i pari që e jep atë!

Komentet

  • baby teeth
    It is truly wonderful for all. It affects your souls and minds from the abysmal. The communicator shows the anguish and creation of your hardwork.
  • heart attack symptoms in women
    Viselike this tamed of method is echt commonwealth apt for, salutary fit for readers and a creator for you as get definitely shew the decorativeness of the communicator. It's subscription to bonk these kinds of articles around to taciturnity the run cerebrate nonviolence. Conveying those who o.k. can playacting things overripe in the venerable add!