STUDENTI I SË DREJTËS “ne jemi nën kushtetutën, por kushtetuta është ajo çfarë gjyqtarët thonë se është”. (charles evans hughes)
STUDENTI I SË DREJTËS

Sa problem është analfabetizmi?

Sa problem është analfabetizmi?

Mësuese duke shkruar në tabelë
Në këtë kohë moderne kur mund të lexojmë në mënyrë dixhitale dhe të studiojmë përmes internetit, a është normale që të flasim për analfabetizëm?

A është e mundur që mos kuptojmë se çfarë na rrethon, kur në çdo cep të hapësirës sonë private dhe kolektive kemi nga kaq shumë informacion?

Mund të jesh analfabet dixhital, pra të mos dish të përdorësh teknologjinë e fundit, gjë që varet nga kushtet dhe zhvillimi i shoqërive ku jetojmë. Në disa raste kjo mund të jetë edhe zgjidhje individuale.

Por a mundet që të tolerojmë që dikush të dijë shkrim e këndim, një nga aftësitë që zhvillohet në mosha të hershme dhe është themeli i zhvillimit tonë intelektual?

Loxo me shume ne BBC : Sa problem është analfabetizmi?

  • Asnjë vlerësim. Bëhu i pari që e jep atë!