STUDENTI I SË DREJTËS “ne jemi nën kushtetutën, por kushtetuta është ajo çfarë gjyqtarët thonë se është”. (charles evans hughes)
STUDENTI I SË DREJTËS

Provimet me zgjedhje, rezultatet, javën e parafundit të korrikut

Matura pothuajse përfundoi. Dje paradite, 32 mijë maturantë i hapën rrugën, me testimin në dy lëndët me zgjedhje, fazës së pranimeve në universitete. Testimi, i cili zgjati 4 orë, kaloi normalisht ndërkohë që për mbarëvajtjen e tij, Ministria e Arsimit

Dritan Laci

Përfundon Matura Shtetërore. Gazeta “Shekulli” publikon testet e zgjidhura për 9 lëndët me zgjedhje

Në provimet me zgjedhje morën pjesë 32 mijë maturantë. Ditën e diel, nis korrigjimi i testeve në katër qendra

Matura pothuajse përfundoi. Dje paradite, 32 mijë maturantë i hapën rrugën, me testimin në dy lëndët me zgjedhje, fazës së pranimeve në universitete. Testimi, i cili zgjati 4 orë, kaloi normalisht ndërkohë që për mbarëvajtjen e tij, Ministria e Arsimit angazhoi 2 mijë administratorë. Sikurse u veprua në provimet me detyrim, për një mbarëvajtje korrekte të zhvillimit të provimit, për herë të parë këtë vit, administratorët u shkëmbyen midis rretheve të ndryshme. Fill pas përfundimit të testimit, testet e plotësuara janë nisur nën masa të forta sigurie, në drejtim të shkollës “Sabaudin Gabrani”, në kryeqytet, nga ku do të shpërndahen për t’u korrigjuar në 4 qendra, në Tiranë, Elbasan, Shkodër dhe Fier. Komisionet për korrigjimin e testeve, do të nisin nga puna ditën e diel, datë 13 korrik 2008. Në këtë proces do të angazhohen 300 korrigjues, ndërsa rezultatet priten të shpallen jo më larg se data 25 korrik. Provimet me zgjedhje, janë prova e fundit e Maturës Shtetërore dhe bashkë me dy provimet e detyrueshme dhe mesataren e shkollës së mesme, përbëjnë pesë komponentët e rezultatit për pranimin në institucionet publike të arsimit të lartë. Nxënësi i cili është mbetës qoftë edhe në një nga provimet e detyruara të Maturës Shtetërore, në sesionin e parë, nuk ka të drejtë të futet në provimet me zgjedhje. Ky nxënës është i detyruar të japë provim lëndët e detyruara në vjeshtë dhe në qoftë se i merr ato, ka të drejtë të futet në provimet me zgjedhje, vitin e ardhshëm.

 • 4 vota. Mesatarja e 2.75 të 5.

Komentet

 • mirela
 • Eli Memikaj
  • 2. Eli Memikaj Më 12/07/2011
  Ju lutem mun te me ndimoni per te verifikuare kodim time,
 • fjorald zdrava
  • 3. fjorald zdrava Më 17/07/2010
  ke pidhi mamit tat gjeji se jan aty mrena
 • maturante 2009
  • 4. maturante 2009 Më 27/07/2009
  Provimet qe u dhane sivjet dhe jo vetem sivjet poashtu sidhe cdo vit, mund te them qe kane qene te bera ne menyre kolektive dhe jo individuale... shume nxenes te mireme nota dhe mesatare te larte kane mare nota me te ulta se disa nxenes qe kane pas nota ke 5 dhe 6... ne klasen time ndodhi qe nje nxenes qe skishte idene e letersise mori 8 dhe nje tjeter qe ishte me 10 morri 7... absurde... dhe provimet me zgjedhje... katastrof fare me verte keqfare ky vit asnje smorri ate qe meritonte te merte te mare 10 nje i 5 qe ska mesu per 5 vjet.... pale ne lenden e matematikes qekane qene vete profesoret e matematikes te cilet kane bere ushtrimet ne disa shkolla dhe ja kane kalu nxenesve...
 • elson domi
  • 5. elson domi Më 25/07/2009
  pergjigjet e lendeve me zgjedhje n durrs
 • adrıana
  • 6. adrıana Më 05/07/2009
  per sa ı perket maturanteve besoj se doln mır.jam sıvjet maturante dhe e dı qe do jete pak e veshtır.e kam fjalen per provımet.matura ne pergjıthesı dolı mır
 • ermal topi
  ku mund ti gjej pergjigjet eprovimit te letersise
 • ermal topi
  [img][/img][center][/center]
 • xxxxx
  • 9. xxxxx Më 29/07/2008
  ku mund te gjej pergjigjet e matures ne internet

Shih më shumë komente