Alban Daci ju paraqet lexuesve te tij librin "EUROPA DHE SHQIPTARËT"

ALBAN DACI IU PARAQET LEXUESVE LIBRIN E TIJ "EUROPA DHE SHQIPTARËT"Të dashur lexues,

Po ju paraqes librin tim të parë me titull "Europa dhe shqiptarët". Libri është i ndarë në katër kapituj, të cilët kanë një lidhje historike dhe simbiotike mes tyre:
Kapitulli i parë "Europa e Bashkuar", trajton në linja të përgjithshme Bashkimin Europian. Në këtë kapitull janë trajtuar çështje të rëndësishme të Bashkimit Europian si: Historiku, dobishmëria, zgjerimi, e tashmja dhe ardhmja.


Në kapitullin e dytë "Europa dhe shqiptarët", i cili është edhe titull kryesor i librit, jam përpjekur të shpjegoj: Çfarë është Europa për shqiptarët? Bashkimi Europian për shqiptarët nënkupton më shumë siguri, më shumë prosperitet dhe stabilitet ekonomik, më shumë demokraci dhe liri, zgjedhje të lira, dinjitet të merituar për shqiptarët, kudo që ndodhen. Gjithashtu, në këtë kapitull kam trajtuar çështjen e Bashkimit Kombëtar. Mendoj, se ky bashkim, duhet të bëhet përmes formës federative, por jo nga një federate e krijuar me në krye shtetin aktual shqiptar, por në perspektivën e Bashkimit Europian ("Federatës Europiane"). Pa trajtuar në këtë kapitull nuk kam lënë edhe emigracionin shqiptarë në Itali. Zgjodha emigracionin shqiptar në Itali, sepse ketë eksperiencë e kam përjetuar vetë, në formën e një studenti emigrant, kur për rreth pesë vjet kam jetuar në qytetin e Gjenovës në Itali, ku kam kryer studimet universitari dhe pasuniversitare. Futa çështjen e emigracioni shqiptar në kapitullin "Europa dhe shqiptarët", sepse ishin pikërisht emigrantët ata të cilët që në fillim të viteve ’90 e kanë jetuar realisht dhe jo virtualisht Europën e Bashkuar. Në këtë kapitull në një hapësirë të veçantë kam trajtuar "Çështjen e Maqedonisë", e cila mendoj se është një çështje mjaft komplekse dhe nëse nuk gjen një zgjidhje imediate në nivel ndërkombëtar mund të ketë pasoja destabilizuese për rajonin e Ballkanit dhe ndoshta edhe më gjerë. Kapitulli i tretë titullohet "Europa Federaliste". Gjatë kohës së studimeve universitare dhe pas universitare në Genova të Italisë, u njoha me literaturën federaliste dhe me lëvizjet federaliste europiane. Nga kjo literaturë, për shkak të ngjarjeve të kaluara si: luftërat etnike dhe fetare në Ballkan dhe dy luftërat botërore të fillim shekullit të XX-të, kuptova dhe u binda se e keqja me e madhe e Kontinentit Europian është shteti nacional. Falë ideve dhe Lëvizjes Europiane Federaliste, Europa e Bashkuar nga një utopi që ishte u kthye në një projekt konkret politik i cili gjatë gjithë kohës është në lëvizje dhe zhvillim. Pra, në këtë kapitull kam trajtuar pikërisht ideologjinë federaliste të përfaqësuar në Europë nga Lëvizja Federaliste Europiane.
Kapitulli i katërt dhe i fundit titullohet "Demokracia dhe Shqipëria". Një vend nuk bëhet demokratik brenda limiteve të caktuara kohore, nëse ka pasur një të kaluar totalitare, vetëm se ka aplikuar institucione, teori dhe rregulla demokratike. Një vend është demokratik nëse ka krijuar edhe një kulturë demokratike. Shqiptarët kanë pasur një të kaluar totalitare, në këto njëzet vite tranzicion janë përpjekur të krijojnë norma dhe institucione demokratike, por akoma nuk kanë krijuar një kulturë politike (e kam fjalën sidomos për elitën politike). Prandaj, lindja pyetja nëse Shqipëria është demokratike apo jo? Përgjigja gjendet në brendësi të këtij kapitulli...

3 vota. Mesatarja e 5.00 të 5.

Komentet (141)

Johnd697
 • 1. Johnd697 | 03/07/2014

I discovered your blog site on google and test a number of of your early posts. Proceed to keep up the excellent operate. I simply extra up your RSS feed to my MSN Information Reader. Looking for forward to reading extra from you in a while! efgkcgcbebed

adidas jeremy scott
 • 2. adidas jeremy scott (website) | 15/05/2014

A light and simple menu

Juicy Handbags
 • 3. Juicy Handbags (website) | 13/05/2014

Dynamo duo at the Emirates ICG

Giuseppe Zanotti Pas Cher
 • 4. Giuseppe Zanotti Pas Cher (website) | 11/05/2014

And Mac Demarco didnt clean out Phoenixs jacuzzi

Juicy Couture Sweatsuit
 • 5. Juicy Couture Sweatsuit (website) | 05/05/2014

Poppers Vial of Sound Are Living in Analog

Giuseppe Zanotti Pas Cher
 • 6. Giuseppe Zanotti Pas Cher (website) | 05/05/2014

Squeeze Pages Build Lists Not Relationships

Juicy Couture Handbags
 • 7. Juicy Couture Handbags (website) | 01/05/2014

Port Drivers Strike Against Local Trucking Companies

ugg boots günstig
 • 8. ugg boots günstig (website) | 10/02/2014

einem regul?ren Pressekonferenz am Tag, in Antwort auf die Southern Reporte ob Flugzeugtr?ger, wenn Sanya wieder antwortete: "SanyaFlugzeugtr?ger} hat damit begonnen, eine Bedingung haben."

gross margin
 • 9. gross margin (website) | 16/09/2012

bukur shume

juridiksi
 • 10. juridiksi (website) | 31/08/2012

Përshëndetje,
Këto libra në Shqipëri ndodhen në disa librari, në Kosovë nuk jam i sigurt por nëse kontakton me autorët mbase mund t'i gjeni edhe atje.
Në Tiranë p.sh. librin "Të Drejtat e Njeriut" Av. Dr. Jordan Daci, mund të gjendet te Libri Universitar apo përballë Fakultetit të Drejtësisë UT etj... ndërsa librin " Europa dhe Shqiparët" apo edhe "Europa në marrëdhëniet ndërkombëtare" në qendër të Tiranës tek libraria "Adrion"...
Ju Faleminderit për interesimin!
* PS: për kontakt me autorët : Blogu personal i Dott. Alban Daci : http://albandaci.blogspot.com dhe webfaqja e Studios Ligjore "Daci" : http://daci-lawfirm.com/contactus_sq.php

Xpkosova
 • 11. Xpkosova (website) | 30/07/2012

Pershendetje te nderuar si jeni dhe si po kaloni une deshta te ju pyes se ku mundem ti gjej per ti bler keto dy librat :- 1.te drejtat e njeriut dhe
2. europa dhe shqiptare

Faleminderit per informatat tuaja

us top credit cards
 • 12. us top credit cards (website) | 13/06/2012

Nice post. I like the way you start and then conclude your thoughts. Thanks for this information .I really appreciate your work, keep it up

123 casino bonus diary
 • 13. 123 casino bonus diary (website) | 12/06/2012

Just now I had come to know this fact and it was really nice to see in your website. I really liked this post very much! Thanks a lot!

online poker bonus reviews
 • 14. online poker bonus reviews (website) | 12/06/2012

There were really nice points in this post. The issue was really for both the sides. I liked the content of the post!

78 blackjack online
 • 15. 78 blackjack online (website) | 12/06/2012

Thanks for the wonderful information which was provided in this post. It took me couple of hours for getting it to be understood. Really I liked it!

smart live casino
 • 16. smart live casino (website) | 12/06/2012

This was indeed a friendly website with a great stuff. I really liked this very much. Thanks a lot for sharing the information in this site.

casino offer
 • 17. casino offer (website) | 12/06/2012

The news which are been discussed in this post were really helpful. Thanks a lot for posting them. Hope I will get another bunch of news in this post.

123 vegaspoker journals
 • 18. 123 vegaspoker journals (website) | 12/06/2012

Female CEO’s now earn more than their male counterparts was great news from ABC news I really liked the news. This was highlighted news in this post.

free casino silver
 • 19. free casino silver (website) | 12/06/2012

This was really a great stuff I really liked it very much. Thanks a lot for the beautiful stuff I really liked it very much. Thanks a lot!

cash advance
 • 20. cash advance (website) | 08/06/2012

Hi. Well this article that i’ve been waited for so long. I need this article to complete my assignment in the college, and it has same topic with your article...

Domain Registration Bangalore
 • 21. Domain Registration Bangalore (website) | 06/06/2012

This is such a Great resource that you are providing and you give it away for free. It gives in depth information. Thanks for this valuable information.

forex broker reviews
 • 22. forex broker reviews (website) | 06/06/2012

forex broker reviews can give potential currency market traders and investors,more of human insight into the different brokers available.

Gps watch reviews
 • 23. Gps watch reviews (website) | 04/06/2012

possible winners

Gps watch reviews
 • 24. Gps watch reviews (website) | 04/06/2012

t2 chains

HD Wallpapers
 • 25. HD Wallpapers (website) | 04/06/2012

great post
thanks for sharing this
<a href="http://hannytechwallpapers.blogspot.com/">HD Wallpapers</a>

HD Wallpapers
 • 26. HD Wallpapers (website) | 04/06/2012

great post
thanks for sharing this

DJ Lights
 • 27. DJ Lights (website) | 30/05/2012

Everyone loves what you guys tend to be up too. This type of clever work and reporting! Keep up the wonderful works guys I've you guys to my own blogroll.

1nfund Dir
 • 28. 1nfund Dir (website) | 28/05/2012

I got good info from your blog

Nwparks Dir
 • 29. Nwparks Dir (website) | 28/05/2012

Xanax (Alprazolam) is used to treat anxiety disorders and panic attacks. Alprazolam is in a class of

dbanda Dir
 • 30. dbanda Dir (website) | 28/05/2012

I was wondering what is up with that weird gravatar

Broslane Dir
 • 31. Broslane Dir (website) | 28/05/2012

You made a number of nice points there

Nike Shox
 • 32. Nike Shox (website) | 26/05/2012

It is a very nice way to write the review of the book. like your way of thinking. best wishes..
xc

metatrader broker
 • 33. metatrader broker (website) | 24/05/2012

Forex brokers come and go and you need to make sure that you choose wisely when selecting a
metatrader broker for your Forex account.

california web design
 • 34. california web design (website) | 23/05/2012

Share.It mrekullueshme me të vërtetë më ndihmon shumë për të zgjidhur disa probleme. Është kaq fantastik dhe Opportunity janë duke punuar stil kaq të shpejtë. Unë mendoj se kjo mund të jetë të ndihmojë të gjithë ju. Thanks a lot për këtë artikull bukuri duke shijuar me mua. Unë jam vlerësuar atë shumë! Në pritje të një tjetër artikull të Madh. Good luck për të Autorit! Gjithë të mirat.

social media courses
 • 35. social media courses (website) | 20/05/2012

Unë kam qenë shumë i kënaqur për të gjetur këtë web-site. Unë të kërkuar për Faleminderit për kohën tuaj për këtë lexoni mrekullueshme! Unë patjetër të shijuar çdo pak e saj dhe unë keni bookmarked të shikoni gjëra të reja keni blog pas fat, të mirë! për achievment tuaj.

Buy Neopoints
 • 36. Buy Neopoints (website) | 20/05/2012

This is a wonderful article, you have a way with words. I find myself agreeing with a lot you have brought up. You have definitely earned yourself another reader! <a href="www.NeopointWarehouse.com">Buy Neopoints</a> , <a href="www.NeopointWarehouse.com">Neopoints For Sale</a> , <a href="www.NeopointWarehouse.com">Buy Neopets Neopoints</a>, <a href="www.mytraffichits.com">Buy Website Traffic</a>, <a href="www.mytraffichits.com">Website Hits</a>, <a href="www.mytraffichits.com">Increase Website Traffic</a>

chess against computer
 • 37. chess against computer (website) | 18/05/2012

Faleminderit për shkëmbimin e informacionit të tillë të madh me ne. I really appreciate gjithçka që keni bërë këtu dhe jam i kënaqur që të dini se jeni të vërtetë kujdes në lidhje me botën që jetojmë in Thanks.

krill oil vs fish oil
 • 38. krill oil vs fish oil (website) | 15/05/2012

I really appreciate përpjekjet tuaja të punës. Ju mund të punoni shumë dhe kjo është e qartë.Mënyrë që ju punoni është i ndryshëm dhe me të vërtetë efektiv. Ju faleminderit shumë për ndarjen e të gjitha këto postimet e dobishme dhe interesteng.

flowers in Massachusetts
 • 39. flowers in Massachusetts (website) | 14/05/2012

Well this is very interesting indeed. Would love to read a little more of this. Great post. Thanks for the heads-up. This blog was very informative and knowledgeable

jessicadavid
 • 40. jessicadavid (website) | 14/05/2012

Just want to say I definitely see the content of this I tried to find today. This brief article is directly at the time. Thanks for your time to write and also to see him. This could be one of the best pieces I have had for a long time.

umpire training
 • 41. umpire training (website) | 14/05/2012

Thank you for sharing such great information with us. I really appreciate everything that you've done here and am glad to know that you really care about the world that we live in

moroccan oil
 • 42. moroccan oil (website) | 14/05/2012

Faqja e juaj është që përmbajnë disa informacione shumë të dobishme. I really appreciate përpjekjet tuaja. Të vazhdojmë të punojmë dhe për të mbajtur frymën deri. Shumë falemnderit.

Rattan Cube
 • 43. Rattan Cube (website) | 09/05/2012

I dashur duke vizituar faqen tuaj dhe të dinë gjitha karakteristikat që ju keni të përbashkëta. Ju jeni pabesueshme me ju site. Keep it up. Unë uroj që ju të merrni rezultatin.

Best Memory Foam Mattress
 • 44. Best Memory Foam Mattress (website) | 08/05/2012

It is a very nice way to write the review of the book. like your way of thinking. best wishes..

how to get web traffic free
 • 45. how to get web traffic free (website) | 08/05/2012

shkruar mire. them të vërtetën unë jam shumë i impresionuar nga ajo që ju tha. Ju ndani ton info interesante, i zoti dhe dizajn të shkëlqyer që ju keni marrë këtu. Është padyshim një nga më të gjëra informativ në lidhje me këtë temë kam lexuar ndonjëherë.

ATV parts
 • 46. ATV parts (website) | 08/05/2012

Thanks for your posts, it is very intersteing and related to ATV Parts. I have found anohter website related to <a href="http://www.atvpartcenter.com/">atv parts</a>. Check this out.

ATV parts
 • 47. ATV parts | 08/05/2012

Thanks for your posts, it is very intersteing and related to ATV Parts. I have found anohter website related to <a href="http://www.atvpartcenter.com/">atv parts</a>. Check this out.

ATV parts
 • 48. ATV parts | 08/05/2012

Thanks for your posts, it is very intersteing and related to ATV Parts. I have found anohter website related to

memory foam mattress topper
 • 49. memory foam mattress topper (website) | 01/05/2012

Hi, kam gjetur shkrimin tuaj të vërtetë të dobishme. Ajo ndihmoi mua të gjithë rrugën në kompletimin detyrën time, unë jam gjithashtu duke i dhënë një link referimi e juaj në studimin rastin tim. Faleminderit për postimi përmbajtje të tillë informativ. Mbani postimi.

memory foam mattress topper
 • 50. memory foam mattress topper (website) | 30/04/2012

E pra ky lloj informacioni është me të vërtetë me vlerë për kërkim, informacion i mirë për lexuesit dhe një vlerë për ju si patjetër do të tregojë cilësinë e shkrimtarit. Është mirë që të ketë këto lloje të artikujve rreth për të mbajtur rrjedhjen e informacionit të qëndrueshme. Ndihmuar ata që me të vërtetë mund të bëjë gjërat e duhura në punën e ardhshme, të mirë!

Rattan Cube Set
 • 51. Rattan Cube Set (website) | 29/04/2012

Shkruar mirë! Më duhet të pranoj se është artikull shume informativ. Kjo me të vërtetë është një tjetër Publikimi shumë e mahnitshme dhe interesante. Kam kuptuar se ju keni njohuri të madhe në këtë ve veçantë subject.You s Gallery kusht dy dimenzional, që është proporcionale me interes. Faleminderit për këtë botojë.

seo services sydney
 • 52. seo services sydney (website) | 25/04/2012

check out my cheap techniques to get your site to the top spot

Deer Valley Homes For Sale
 • 53. Deer Valley Homes For Sale (website) | 23/04/2012

That is really amazing

criminal lawyers melbourne
 • 54. criminal lawyers melbourne (website) | 23/04/2012

That is really amazing dear buddy keep it up and say all is well.

Forex Brokers
 • 55. Forex Brokers (website) | 23/04/2012

You'll need helpful information to start trading and you can get this info from a
Forex Brokers.

moroccan argan oil
 • 56. moroccan argan oil (website) | 22/04/2012

Faqja e mbuluar e librit me të vërtetë të veçantë. gjeni foto shumë simpatik.Përmbajtja e postit është përshkruar thjesht me faqen e parë.

free home business
 • 57. free home business (website) | 21/04/2012

<a href="http://besthomebusiness-workfromhome.com/free-almost-free/">free home business</a>
Unë nuk jam i përdorur për të gravitetit me ekstra. Kështu që unë jam totalisht jo të interesuar për këtë. Unë jam me të vërtetë keq për të thënë atë, por kjo është e vërtetë.

moroccan oil
 • 58. moroccan oil (website) | 21/04/2012

Të them të vërtetën unë jam shumë i impresionuar nga ajo që ju tha. Ju ndani ton info interesante, i zoti dhe dizajn të shkëlqyer që ju keni marrë këtu. Është padyshim një nga më të gjëra informativ në lidhje me këtë temë kam lexuar ndonjëherë.

Promotional models Sydney
 • 59. Promotional models Sydney (website) | 20/04/2012

<a href="http://heffernanpromotions.com.au/">Promotional models Sydney</a>
Informacioni bukur, faleminderit shumë për autorin. Kjo është e pakuptueshme për mua tani, por në përgjithësi, dobishmëria dhe rëndësia është e madhe. Thanks again dhe fat i mirë.

ford vcm
 • 60. ford vcm (website) | 20/04/2012

VAS 5054A is a universal diagnostic interface for the vehicles of the Volkswagen Group and all OBD vehicle systems 100Z

krill oil
 • 61. krill oil (website) | 19/04/2012

Ju meritojnë më të mirë dhe unë e di kjo do të shtoni vetëm për arritjet tuaja shumë krenar në jetën tashmë e bukur dhe meriton tuaj të bekuar. Ju uroj gjithë të mirat dhe përsëri. Thanks a lot ..

Function room
 • 62. Function room (website) | 18/04/2012

<a href="http://www.swellrestaurant.com.au/">Function room</a>
Unë jam shumë i kënaqur që kam gjetur postimi juaj i rregullt këtu. E cila duket të jetë shumë e rëndësishme dhe ajo bëri të kalojë kohë e mirë për mua. Unë gjithmonë do të jap një goditje të bukur të shikoni në për ju nga feed tim bookmark. Unë në fakt nuk komentojnë dhe nuk doja të kalojnë kohë në të shtypni koment. Por, këtu unë duhet ta bëjnë këtë sepse kjo meriton një të mirë si.

Fine dining restaurant Sydney
 • 63. Fine dining restaurant Sydney (website) | 12/04/2012

Vend i mirë dhe është gjithashtu shumë interesante dhe kjo duhet të kaluar nëpër të gjitha gjëra të njohuri

moroccan oil
 • 64. moroccan oil (website) | 09/04/2012

Unë e kam lexuar shkrimin tuaj të tjera në leader.Good të mirë dhe të keqe për të marrë një tjetër one.Keep lart punën e mirë.

Belfast Taxis
 • 65. Belfast Taxis (website) | 26/03/2012


Check out our top tips on how to avoid getting taken for a ride by Belfast Taxis

gina
 • 66. gina | 22/03/2012

Nice post..thanks for the info..Advanced Excel training, Online Excel training

website design delhi
 • 67. website design delhi (website) | 19/03/2012

Good site and is also very interesting and this should also be gone through for all the knowledgeable stuff

Strippers Miami
 • 68. Strippers Miami (website) | 14/03/2012

Faleminderit per postimin e mrekullueshme! Unë patjetër të gëzuar e lexuar atë, ju mund të jetë një autor i madh.

danny Morrison
 • 69. danny Morrison | 10/03/2012

Shqiptarët kanë një histori të madhe nëse ju e krahasoni me taht europe si ajo mori një shumë punë për të arritur diçka të atij lloji. Professional Web Design

sam_rathin
 • 70. sam_rathin | 09/03/2012

Il est vraiment difficile de tomber sur un tel poste avec un certain contenu génial, je suis très heureux et je voudrais d'apprécier le travail. honey extractor

mark_volan
 • 71. mark_volan | 08/03/2012

I am very pleased to have come across such important information, I would like to appreciate the hard work put in behind the post. wedding photographer lincoln

samira_nasrin
 • 72. samira_nasrin | 07/03/2012

Le contenu global du poste était très intéressant, je suis heureux et tiens à féliciter le travail effectué pour le poste. ladymatic

mark_volan
 • 73. mark_volan | 25/02/2012

Unë jam me të vërtetë të vërtetë të kënaqur me përmbajtjen e përgjithshme të postës, I liked it a lot.
property investment advice

shanemick001
 • 74. shanemick001 | 20/02/2012

Great job here. I really enjoyed what you had to say. Keep going because you definitely bring a new voice to this subject. Not many people would say what you've said and still make it interesting.
<a href="http://www.clubmz.com/">cell phone spying</a>

Idol White review
 • 75. Idol White review | 17/02/2012

One does not need buildings, money, power, or status to practice the Art of Peace. Heaven is right where you are standing, and that is the place to train.
<a href="http://www.reinventingaging.org/general-health/make-your-teeth-whiter/idol-white/idol-white/" target="_blank">Idol White review</a>
<a href="http://ntaf.info/emagrecer/emagrecer/" target="_blank">emagrecer rápido</a>
<a href="http://bankruptcyanddisabilitylaw.com/marietta-bankruptcy-attorney/" target="_blank">Marietta bankruptcy attorney</a>

rent to own homes in North Carolina
 • 76. rent to own homes in North Carolina | 11/02/2012

I am very enjoyed for this blog. Its an informative topic. It help me very much to solve some problems. Its opportunity are so fantastic and working style so speedy. I think it may be help all of you. Thanks a lot for enjoying this beauty blog with me. I am appreciating it very much! Looking forward to another great blog. Good luck to the author! all the best!<a href="http://www.homestarsearch.com/North-Carolina ">rent to own homes in North Carolina</a>

smith
 • 77. smith | 11/02/2012

Hello Sir good article i really love it i have reading this article is awesome so good work keep working.
<a href="http://www.essayhelppros.co.uk/uk-essay-help.php">essays help</a> | <a href="http://www.essayhelppros.co.uk/cheap-essays.php">cheap custom essays</a> | <a href="http://www.essayhelppros.co.uk/uk-essay-writing.php">essay writing uk</a>

Windows Hosting
 • 78. Windows Hosting | 28/01/2012

What a great web log. I like the design and the interface. Because this blog is mind blowing and designing portion is too strong and the interface is supporting the visitors and user of this blog and i like this blog to visit.

waqas786
 • 79. waqas786 | 23/01/2012

<a href="http://www.dmaastore.com/">dmaa legal status</a>
<a href="http://www.5htpsupplements.com/">5htp review</a>
<a href="http://www.clarinet-repairs.com/lessons.html">online clarinet lessons</a>
o interesting and makes a very nice image in my mind.I visited your blog for the first time and just been your fan. Keep posting as

Free Cell Phone Spy
 • 80. Free Cell Phone Spy | 17/01/2012

This is my first opportunity to visit this website. I found some interesting things and I will apply to the development of my blog. Thanks for sharing useful information.

erinlucas
 • 81. erinlucas | 17/01/2012

No doubt this is an excellent post I got a lot of knowledge after reading good luck. Theme of blog is excellent there is almost everything to read, Brilliant post.
<a href="http://www.clubmz.com/" target="_blank">free cell phone spy software</a>

DUI Lawyers
 • 82. DUI Lawyers | 12/01/2012

This is very much enjoyed for the nice technology is visible in this blog. Thanks a lot for using the nice services in this blog that to using the amazing info in this website.

5htp
 • 83. 5htp | 09/01/2012Chances are you're not likely realize yet somehow the content solved virtually all of my concerns just like, Need to know the 5htp Side Effects and How can I actually purchase 5Htp Tablets And Capsules?

5htp
 • 84. 5htp | 09/01/2012

<p>Chances are you're not likely realize yet somehow the content solved virtually all of my concerns just like, Need to know the <a href="http://www.sideeffectsof5htp.com/blog/side-effects-of-5htp/">5htp Side Effects</a> and How can I actually purchase <a href="http://www.sideeffectsof5htp.com/blog/5htp-tablets-and-capsules/">5Htp Tablets And Capsules</a>?</p>

althealee
 • 85. althealee | 08/01/2012

This book looks interesting. Would love to have a copy of this.

<a href="http://bestheartratemonitor-reviews.org ">Best Heart Rate Monitors</a>

Home Security Houston
 • 86. Home Security Houston | 02/01/2012

Among those posts I've seen, this is the most particular one, and I think the blogger must have spent lots of time on it, thank you so much!<a href="http://www.smithmonitoring.com/houston-security/">Home Security Houston</a>

Home Security Houston
 • 87. Home Security Houston | 02/01/2012

Among those posts I've seen, this is the most particular one, and I think the blogger must have spent lots of time on it, thank you so much!

Genaro Hendren
 • 88. Genaro Hendren | 25/12/2011

If you can't understand the language in this blog, You can easily check the Google Translate and it will translate the blog article for you. But I could say that this blog is indeed informative and you broaden my knowledge because the ideas here.

Jimmy
 • 89. Jimmy | 14/12/2011

Well just wondering if anyone can translate this text into english? This looks like an interesting topic but too bad, I can't understand a word!

Butcher Block Countertopsdizzyguy
 • 90. dizzyguy | 14/12/2011

Well just wondering if anyone can translate this text into english? This looks like an interesting topic but too bad, I can't understand a word!

<a href="http://butcherblockcountertops.org">Butcher Block Countertops</a>

ashish
 • 91. ashish | 09/12/2011

That article is so interesting and makes a very nice image in my mind.I visited your blog for the first time and just been your fan. Keep posting as I am gonna come to read it everyday <a href="http://www.sbglobal.info/Search-engine-optimization.aspx">seo service India</a>

the culinary arts schools
 • 92. the culinary arts schools | 07/12/2011

This website is providing the amazing info in this blog that to nice services in this blog and I was inspired for this technology in this website. Thanks a lot for providing the great technology in this blog.best driving schools
the culinary arts schools
a registered nurse salary

best driving schools
 • 93. best driving schools | 07/12/2011

This website is providing the lot info that to using the amazing the great services in this website. Thanks you very much for providing the great services in this blog.<a href="http://bestdrivingschools.org/">best driving schools</a>,
<a href="http://theculinaryartsschools.org/">the culinary arts schools</a>,
<a href="http://aregisterednursesalary.com/">a registered nurse salary</a>

volvo uk
 • 94. volvo uk | 04/12/2011

I really like your way of expressing the opinions and sharing the information.
It is good to move as chance bring new things in life, paves the way for advancement,
etc.home based ... Thanks for sharing this information. ... But it is well known to
everyone that moving to new location with bulk of goods is not an easy task to ...

sozi
 • 95. sozi | 04/12/2011

I really like your way of expressing the opinions and sharing the information.
It is good to move as chance bring new things in life, paves the way for advancement,
etc.home based ... Thanks for sharing this information. ... But it is well known to
everyone that moving to new location with bulk of goods is not an easy task to ...
<a href="http://www.broadspeed.com/new_cars/Volvo">volvo uk</a>

steve56
 • 96. steve56 | 02/12/2011

It works by publishing your text, graphic or rich media advertisement on the relevant affiliated websites that best <a href="http://mybadapple.co.uk/blog/section-21/section-21-notice-form/">section 21 notice form</a>

NV las vegas escorts
 • 97. NV las vegas escorts | 29/11/2011

This is very much happy for the great technology is visible in this website that to really appreciate for the great technology in this blog.NV las vegas escorts

Las vegas escorts
 • 98. Las vegas escorts | 29/11/2011

I really appreciate for the great info is visible in this blog that to using the great technology in this website. This is very much happy for the great technology in this website and using the great technology in this website. <a href="http://www.nvlasvegasescorts.com/">Las vegas escorts</a>

NV las vegas escorts
 • 99. NV las vegas escorts | 29/11/2011

This is very much happy for providing the amazing info is visible in this blog that to searching the interesting articles is visible in this blog.

Emili
 • 100. Emili | 16/11/2011

This book is really informative. Thanks for sharing it. This really gives us ideas about the two countries. ediscovery

Website Hosting
 • 101. Website Hosting | 24/10/2011

pretty good post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I have really enjoyed reading your blog posts. Any way I will be subscribing to your feed and I hope you post again soon. Thanks!
<a href="http://www.webhostings.in">Website Hosting</a>

mark
 • 102. mark | 23/10/2011

Nice post.Thank you for taking the time to publish this information very useful!I’m still waiting for some interesting thoughts from your side in your next post thanks. <a href="http://www.estiloclothing.co.uk">firetrap clothing</a>

sonu
 • 103. sonu | 16/10/2011

Ate shprehjen popullore, AQ Të mënçur është "i zoti nga Balta dhe nxjerr gomarin", dhe Keq DHE Kemi Kemi Bere haru. Pune te vazhdoj keshtu mentor rrjedhin Sa te dali dikush muaj pingul tuaj lavaman interesin vere ton Kombëtar. Evropa kerkon qe te shqiptaret nga respektojmë ligjet, Haj ju respektojmë, sepse ti ma krahasoni përshtatim interesit TONA ton ligjet Kombëtar. <a href="http://www.yeastinfectiontreatmenthelp.com/">yeast infection</a>

...kaka
 • 104. ...kaka | 16/10/2011

This is a very informative article.I was looking for these things and here I found it. I am doing a project and this information is very useful me. If you are interested, but this is my duty to inform you that virtual administrative assistant a very dedicated service and can be applied anywhere you want and get better results. <a href="http://www.alohaaustin.com/">Austin Moving Companies</a>

diziizle
 • 105. diziizle (website) | 24/09/2011

The special range of licensing law and medicine to flying airplanes to selling liquor to radio on sale of investment securities to selling used cars to roofing..!!

evicting a tenant
 • 106. evicting a tenant (website) | 22/09/2011

Tema është e mrekullueshme. Unë në fakt nuk mendoj se mund të ketë një lexuar të shkëlqyer nga kjo kohë deri sa ta gjej këtë website. Unë jam mirënjohës për informacion. Ju faleminderit për të qenë kështu lloj të mjaftueshme për të kanë ndarë informacionin tuaj me ne.

offshore cyprus
 • 107. offshore cyprus (website) | 22/09/2011

j'ai aimé le poteau ici et le visiterai encore pour voir de nouvelles mises à jour

wedding photography kent
 • 108. wedding photography kent (website) | 20/09/2011

The review is impressive.

alastairjhon
 • 109. alastairjhon | 19/09/2011

This is very much happy for the amazing services are visible in this blog. Thanks a lot for suing the nice services in this blog that to sharing the nice info in this blog
Wells Fargo Credit Card Payment Online

tool steel
 • 110. tool steel (website) | 13/09/2011

thanks for share

anvelope 205 55 r16
 • 111. anvelope 205 55 r16 (website) | 12/09/2011

A great readers book on EUROPA AND ALBANIANS. This site has many followers from the Asian countries. This one is enlightened blog post. Here's another source that worth a look about this also.

Bad Credit Loans
 • 112. Bad Credit Loans (website) | 11/09/2011

Faktori shqiptar në nivel qytetar po ndërgjegjësohet shumë, në nivel ekonomik vitet e fundit janë rritur shumë kontaktet dhe marrëdhëniet tregtare mes shqiptarëve

ipad 3
 • 113. ipad 3 (website) | 10/09/2011

Where else could anyone get that kind of information in such a perfect way of writing? assignment help I have a presentation next week, and I am on the look for such information.

tool steel
 • 114. tool steel (website) | 09/09/2011

thanks for share

Sectional couches
 • 115. Sectional couches (website) | 07/09/2011

Je suis d'accord avec l'auteur du texte. Votre blog que j'aime et je connecter ez à vos frais rss. Salutations et en Suède.

Beyblade Parts
 • 116. Beyblade Parts (website) | 07/09/2011

ju duhet të shtoni imazhe disa më shumë.

Nail Technician
 • 117. Nail Technician (website) | 05/09/2011

this article is ok, but we should have more discussions about this before we start with it. ceiling fans

Teacher Assistant Job Description
 • 118. Teacher Assistant Job Description | 31/08/2011

This is providing the amazing posts are visible in this blog Teacher Assistant Job Description that to using the great approach in this blog. I am very much inspired for this technology in this Veterinary Technician Job Description website and I really admired for this info in this blog Physical Therapy Job Description

Business Manager Job Description
 • 119. Business Manager Job Description (website) | 31/08/2011

This is really like this info in this blog that to using the amazing info in this website and the great services in this blog. Thanks a lot for sharing the nice info in those guys in this blog.
[http://teacherassistantjobdescription.net/][/Teacher Assistant Job Description]

radio
 • 120. radio (website) | 30/08/2011

You have shared a nice blog. I really want ot say you thanks for sharing this nice article with us. This one is enlightened blog post. Thanks a lot for sharing your valuable views through this blog. I bared so recurrent fascinating stuff in blog.

Joomla outsource
 • 121. Joomla outsource (website) | 29/08/2011

Pretty section! It feels great reading such post like this, very informative and interesting. I've learned. Here's another source that worth a look about this also. Thanks for sharing this info!
Outsource design | Website Outsourcing | Best outsourcing websites

mensagens de aniversario
 • 122. mensagens de aniversario (website) | 28/08/2011

check this link, I'm sure you will find the answer of your problem there!

Kjo është hera e parë i vizitës këtu. Kam gjetur shumë gjëra argëtuese në blogun tuaj, sidomos diskutimin e tij.
<a href="http://mensagensdeaniversario9.org">mensagens de aniversario</a>

web design
 • 124. web design (website) | 28/08/2011

amazing blog i think it spreads information to learned persons .thanks

outlook time tracking
 • 125. outlook time tracking (website) | 25/08/2011

Les idées sont très bien organisés et il était rafraîchissant de lire. J'ai été en mesure d'obtenir les faits que je cherchais. Je tiens à vous remercier pour les initiatives que vous avez fait en écrivant cet article. J'attends les meilleurs efforts de même de vous plus tard aussi.

mobile broadband
 • 126. mobile broadband (website) | 24/08/2011

Un très bon article et instructive en effet. Il m'aide beaucoup à améliorer mes connaissances, j'aime vraiment la façon dont l'écrivain a présenté ses vues. mobile broadband

1018 steel
 • 127. 1018 steel (website) | 24/08/2011


Very happy to see your article, I very much to like and agree with your point of view.

vloeren leggen
 • 128. vloeren leggen (website) | 23/08/2011

This is a great inspiration article.I am quite satisfied with his good work.You make the information very useful. Keep it up. Keep blogging. Looking to reading your next post

verhuisservice
 • 129. verhuisservice (website) | 22/08/2011

I just couldn't leave your website before saying that I really like this article. there's a good chance to receive a perfect concept in your mind. the quality information you offer to your visitors.

stratenmakers
 • 130. stratenmakers (website) | 19/08/2011

Amazing! This blog looks exactly like my old one! It's on a entirely different topic but it has pretty much the same page layout and design. Great choice of colors!

Towing San Diego
 • 131. Towing San Diego (website) | 18/08/2011

Nëna ime është Albainina dhe unë kam ndjerë nga tregimet e saj të kaluarën totalitare. Unë do të gjatë njëzet viteve të fundit që kultura politike formimin është e prirur më shumë drejt demokratike, por vetëm koha do ta tregojë.

stukadoorsbedrijf
 • 132. stukadoorsbedrijf (website) | 17/08/2011

I was very happy that I discovered this website. I want to to thank you for this great information!! I certainly loved every bit of it and I have bookmarked your website to view the new stuff you post down the road.

mayweather vs ortiz
 • 133. mayweather vs ortiz (website) | 13/08/2011

Your articles arouse the echo in mayweather vs ortiz live streaming people's heart who may have the similar experiences no matter he or she is a foreigner or a local resident pacquiao vs marquez.

schoonmaker
 • 134. schoonmaker (website) | 10/08/2011

This post was very nicely written, and it also contains a lot of useful facts. I enjoyed your distinguished way of writing this post. Thanks a lot for sharing.Keep up the good works.

Photography Graphics
 • 135. Photography Graphics (website) | 10/08/2011

I got lucky and found your site from a random Google search. Fortunately for me, this topic just happens to be something that I've been trying to find more info on for research purpose. Keep us the great and thanks a lot.

Running
 • 136. Running (website) | 09/08/2011

Nice post!! I could found out excellent and useful information from you guys.I appreciate your work here.I like this type of post because it will be useful for everyone.Thanks.

openhaard
 • 137. openhaard (website) | 05/08/2011

Your post will be rather good, and I’m sure some will find it interesting because it’s about a topic that’s as widely discussed as others. Some may even find it useful.Thanks so much for your post.

klussen en wonen
 • 138. klussen en wonen (website) | 04/08/2011

Today i came to know of your post while searching & i just stumble upon this post. You have presented really nice & different sort of information here. Keep up your good work I will like to follow you.

beauty tips
 • 139. beauty tips (website) | 31/07/2011

Lionel Andrés Messi is an Argentinian contestant who currently plays for Municipality and the Argentinian somebody forgather. Excogitative one of the terminable enthralled players of his act.

make up
 • 140. make up (website) | 29/07/2011

Nuk është as etike dhe as morale që ky lidership herë pas here u bën thirrje qytetarëve për të luftuar për pushtet. U bën thirrje qytetarëve për të bërë dhunë për pushtet, kur ky i fundit nuk përfaqëson të mirën e përgjithshme, por të mirën e vetëm disa personave. Nëse, dikush ose një grup personash kërkojnë ndryshim apo perfeksion shoqëror, kjo nuk është aspak negative, përkundrazi përfaqëson agimin e një progresi, por nëse këta duan që këtë ndryshim ta bëjnë duke kaluar mbi trupat e pafajshme dhe mbi gjakun e qytetarëve kjo nuk është aspak as moral dhe as etike.
Nuk është morale të ngrih

Website Designer Qatar
 • 141. Website Designer Qatar (website) | 18/07/2011

Pretty insightful post. Never thought that it was this simple after all. I had spent a good deal of my time looking for someone to explain this subject clearly and you’re the only one that ever did that.Keep it up.

Shih më shumë komente

Shto një koment