STUDENTI I SË DREJTËS “ne jemi nën kushtetutën, por kushtetuta është ajo çfarë gjyqtarët thonë se është”. (charles evans hughes)
STUDENTI I SË DREJTËS

MPB dhe Fakulteti Juridik i UP-së nënshkruan marrëveshje për angazhimin e 50 studentëve në administratën e MPB-së

Prishtinë, 18 qershor ’09 – Sot, në ambientet e Qeverisë së Republikës së Kosovës, Ministria e Punëve të Brendshme dhe Fakulteti Juridik i Universitetit të Prishtinës nënshkruan Marrëveshjen për angazhimin e 50 studentëve të Fakultetit Juridik për angazhimin e tyre për mbajtjen e praktikës në Ministrinë e Punëve të Brendshme.

Në aktin e nënshkrimit të kësaj marrëveshjeje morën pjesë, ministri i Punëve të Brendshme, z. Zenun Pajaziti, u.d. i Rektorit të Universitetit të Prishtinës, z. Marjan Dema, dekani i Fakultetit Juridik, dr. Bajram Uka dhe zyrtarë të tjerë të Ministrisë së Punëve të Brendshme.

Ministri i Punëve të Brendshme, z. Zenun Pajaziti pasi i përshëndeti të pranishmit theksoi se “kam kënaqësinë që bashkë me ju të nënshkruajmë një marrëveshje që ka për qëllim angazhimin e studentëve të Fakultetit Juridik në punë praktike në MPB. Një marrëveshje të këtillë e kemi realizuar ditë më parë edhe me Fakultetin Elektroteknik të UP-së. Shpresojmë se me angazhimin e këtyre studentëve t’i krijojmë benifite edhe administratës së MPB-së, por edhe studentëve me mundësi të reja për të marrë njohuri praktike nga institucionet tona. Aktualisht kemi nevojë për shtimin e angazhimeve në institucionet tona, sidomos në pjesën ku ne u shërbejmë qytetarëve me shërbimet tona, si në gjendjen civile dhe në nxjerrjen e dokumenteve. Me angazhimin e studenteve ne pretendojmë që edhe ta shtojmë efikasitetin e punës në kohën e sezonit veror kur ne kemi kërkesa më të mëdha nga qytetarët e sidomos nga bashkathetarët që vijnë nga bota e jashtme. Aktualisht ne po implementojmë një plan dhe kemi një donacion që kemi dashur ta orientojmë në këtë mënyrë, duke i angazhuar studentët në punë të përkohshme për të kryer praktikën në institucionet tona”, tha ndër të tjera ministri i Punëve të Brendshme, z. Zenun Pajaziti.
Marjan Demaj, u.d. i Rektorit të UP-së tha se “në emër të UP-së e falënderojmë ministrin Pajaziti që po na e plotëson një vakuum tonin, për jetësimin e pjesës teorike në praktikë. Universiteti i Prishtinës si shumë universitete të tjera të ish-bllokut socialist, ka qenë i orientuar kah mësimi teorik dhe ky është një shans në mënyrë që studentët tanë të përfitojnë nga ana praktike”, theksoi ndër të tjera, z. Marjan Demaj, u.d. i Rektorit të Universitetit të Prishtinës.

{Marre nga : Ministria e Punëve të Brendshme, Republika e Kosovës}

 • Asnjë vlerësim. Bëhu i pari që e jep atë!

Komentet

 • pioneer seo
  • 1. pioneer seo Më 27/11/2016
  We also provide our own training program to catch up the projected needs of the fast developing networking industry.As per the local search agencies we are the best ccna classes in pune.Linux Course in Pune
 • pioneerseo
  • 2. pioneerseo Më 10/10/2016
  Excellent article. Very interesting to read. I really love to read such a nice article. Thanks! keep rocking.geographical norway
 • pioneerseo
  • 3. pioneerseo Më 05/10/2016
  Excellent article. Very interesting to read. I really love to read such a nice article. Thanks! keep rocking.Washingtonian bride groom magazine
 • januia
  • 4. januia Më 15/06/2011
  Mi az átlagos életkora ezeknek a diákoknak, hogy felvételt nyerjen MIA?

  -Januia
  Mi site: http://www.ohmydogsupplies.com/dog-supplies/collars/
 • januia
  • 5. januia Më 15/06/2011
  Mi az átlagos életkora ezeknek a diákoknak, hogy felvételt nyerjen MIA?

  -Januia
  Mi site: <a href="http://www.ohmydogsupplies.com/dog-supplies/collars/">dog collars</a>
  • 6. Më 26/05/2010

Shih më shumë komente