STUDENTI I SË DREJTËS “ne jemi nën kushtetutën, por kushtetuta është ajo çfarë gjyqtarët thonë se është”. (charles evans hughes)
STUDENTI I SË DREJTËS

Athinë: Presidenti Topi i mbyll gojën Tadicit

13.06.2008
Në Samitin e Presidentëve të Evropës Juglindore, që mbahet në Athinë, Presidentit shqiptar Bamir Topi i është dashur ti tregojë vendin homologut të tij serb, Boris Tadiç. Pikërisht ky i fundit në fjalën e tij ka akuzuar shqiptarët e Kosovës për shkatërimin dhe djegien e manastireve serbe në Kosovë nga viti 1999 deri në vitin 2004...

Kosova tashmë është e pavarur. Shqipëria në NATO. Vendet e tjera ballkanike kanë patur zhvillime tejet pozitive, ndërkaq duket se Serbia ka mbetur në vend numëro. Pavarësisht se nga kush përfaqësohet, Tadiçë a Koshtunicë, ajo mbetet përherë e njëjta, gati për të kujtuar tmerret e luftës dhe gati për të provokuar e ndezur gjakrat në Ballkan.

Kjo ka qënë përgjigja e presidentit Topi i cili i ka kujtuar Tadiçit se u ka mbetur ora prapa në ngjarje të dhimbshme sikurse lufta e përgjakshme e Kosovës. “Tadiç të mos kujtojë luftën në Ballkan. TË lëmë mënjanë të kaluarën e dhunshme”, iu përgjigj presidenti shqiptar homologut të tij “të moderuar” serb.

(start)

  • Asnjë vlerësim. Bëhu i pari që e jep atë!

Komentet

  • Jordan
    • 1. Jordan Më 12/01/2012
    Duket se samiti ishte një të vërtetë të mirë dhe njerëzit të pranishëm arriti atje për të folur për të gjitha subjektet e rëndësishme.
    Asigurari de Locuinta