Blog

Liria e shprehjes në auditorë

Nga Sonila Rrahmani


LIRIA E SHPREHJES NË AUDITORËAjo çka na bën shumë përshtypje sot, është që diskutohet shumë për të drejtat e njeriut, për barazinë dhe mos diskriminimin, por mesa duket është harruar të trajtohet edhe një element shumë i rëndësishëm siç është dhe liria e shprehjes së studentëve në auditorët shqiptarë.
          Sigurisht, studentët në çdo vend të botës janë e ardhmja e vendit, shpresa për ndryshime dhe shpresa për një të ardhme më të mirë, por si do realizohet kjo nëse ato nuk do edukohen drejt në auditorët e tyre?

Vazhdo leximin

Ministri Tahiri: Ndryshime në KP, ashpërsim të masave për eksplozivët dhe vjedhjen e energjisë

Nga Selia e Kryeministrisë Ministri i Brendshëm z. Saimir Tahiri ka bërë të ditur se KM ka bërë disa ndryshime në Kodin Penal duke ashpërsuar masat ndaj disa veprave penale. Ndër vendimet kryesore që janë miratuar sot në qeveri, jam këtu për të veçuar disa prej tyre, të cilat i konsiderojmë më të rëndësishme nga pikëpamja e karakterit të tyre rregullator, disiplinues dhe sanksionues, për një sërë rrethanash që shqetësojnë më së shumti shoqërinë, me objektivin kryesor për të garantuar më shumë siguri për qytetarët shqiptarë, inovacion dhe progres - u shpreh Ministri.

Vazhdo leximin

Opozita e Kuvendit të Republikës së Kosovës në gjumë

LL.Ma.Sc DARDAN VUNIQI

Opozita e Kuvendit te Kosovës, para se të aspirohet pushteti në demokraci, së pari i duhet hedhur një shikim fjalorit politik dhe koncepteve politike, si, udhëheqje e shtetit, vizion politik, guxim politik, forcim i shtetit, sundim i ligjit, drejtësi, siguri, konkurrencë, të drejta qytetare,etj. Moskuptimi politik i këtij fjalori, krejt çka na sjellë është zëvendësimin e një qeverisje, me një tjetër pa zgjidhje apo ndoshta edhe më të pa dobishme që mund ekzistoje.

Vazhdo leximin

kerkese

ju lutem mund te me ndihmoni me nj ese per sabri godon

Dokumente të panjohura mbi historinë e së Drejtës Shqiptare

Dr. Irakli Koçollari *

         Njeri njih vetveten!” – është ky një nga mesazhet profetike më të rëndësishme që vjen prej brumit të shkollave filozofike të antikitetit për t’i thënë botës moderne se identiteti i çdo individi apo shoqërie merr vlerën dhe vendin që i takon, kur ata vetë në radhë të parë, dinë mirë se kush janë, njohin profilin e tyre etnohistorik, njohin vlerat e tyre, njohin prurjet, kontributet, dimensionet, kufizimet dhe limitet e vërteta, që kanë mbartur dhe mbartin nëpër histori.

         Vetëm me këto standarte të identifikuara vërtetësisht, seriozisht, mund të qëndrosh si një partner serioz dhe i denjë në shkallaret e teatrit të madh të historisë, politikës, diplomacisë, drejtësisë, shkencës europiane dhe më gjerë, asaj botërore. Vetëm me këtë prezencë dhe saktësi shkencore mund dhe duhet të promovosh dhe provosh të vërtetat e “identitetit” tënd përpara dimensionit të kësaj bote që na rrethon, e cila pretendon dhe kundërshton, jo rrallë akuzon dhe kërcënon, por edhe pranon, bindet apo të paktën hesht kur vetënjohja dhe njohja jote është bindëse, pra e pakontestueshme. Vetëm në këto rrethana mund të pranohesh si partner serioz dhe konkurrues. Vetëm me këto standarte mund të përballesh denjësisht me rryma, tendenca dhe prirje pseudoshkencore, romantike apo më keq akoma shovinisto-ekspansioniste.
Asgjë nuk mund të pretendohet, aq më pak arrihet me thirrje patetike, dëshira voluntariste, me urdhra apo diletantizma. “Lënda, dija dhe provat bëjnë botën, historinë e vërtetë të saj!”

Vazhdo leximin

72 njerëzit më të fuqishëm për vitin 2013

Në renditjen e vitit 2013 të revistës prestigjoze "Forbes" si njeriu më i fuqishëm kryeson presidenti rus Putin, i cili ka kaluar atë amerikan Obama. Lista vijon me Sekretarin e Përgj. të PK të Kinës, Papa Françesku, kancelarja gjermane Merkel etj...

Vazhdo leximin